Ozo leuke kleding
Image default
Shopping / Clothing

Tennisschoenen kopen

Tennissen is een leuke sport om te doen. Veel mensen in Nederland beoefenen de sport. Als je gaat tennissen, heb je natuurlijk wel goede spullen nodig. Je denk misschien als eerste aan een goed tennisracket, maar de schoenen zijn net zo belangrijk als het racket. Als je schoenen niet goed zitten, dan kan dat je nogal belemmeren tijdens het spelen, koop daarom schoenen die goed bij jou passen.

Waarom zijn goede schoenen belangrijk?
Een goede schoen kan veel blessures voorkomen. Als de schokdemping van de schoenen bijvoorbeeld niet goed is, kun je veel last krijgen van je knieën en enkels, omdat die dan alle schokken op moeten vangen. Zorg ook dat je je schoenen op tijd vervangt, want de schokdemping gaat met de jaren achteruit. Schoenen die geen goede steun bieden, vergroten de kans dat je gaat schuiven in je schoenen en het risico dat je je enkel zwikt wordt dan veel groter. 

Waar moet je op letten?
Als eerste weten veel mensen niet dat schoenen echt per sport verschillen. Denk dus niet, ik gebruik mijn hardloopschoenen wel om te tennissen, want er zit een verschil in. Per sport zijn er bepaalde eigenschappen belangrijk en die worden verwerkt in de schoen.
Verder wordt aangeraden om je te laten adviseren in een winkel. Daar hebben ze veel verstand van de verschillende modellen en kunnen ze aan de hand van jouw voeten bepalen welke schoen het meest geschikt is. Een tip die vaak gegeven wordt, is om de schoenen aan het einde van de dag te gaan passen. Je voeten zijn dan vaak wat dikker en dat is tijdens het sporten ook het geval. Zo voorkom je dat de schoenen tijdens het sporten ineens te krap worden.
Probeer ook verschillende merken, er zit namelijk veel verschil in qua pasvorm en natuurlijk ook prijs. Een merk dat veel mensen prettig vinden is k swiss tennisschoen.

https://www.kctennis.nl/