Ozo leuke kleding
Image default
Shopping / Clothing

De oorsprong van de foute kersttrui

Het jaar 2021 komt langzamerhand ten einde. Het was een mooi, interessant, maar vooral bewogen jaar. Ieder jaar wordt, naar mijn mening, altijd met de betoverde feestdag afgesloten; Kerst. Dankzij de verlichte kerstboom in de hoek, de sfeervolle kerstmuziek en de foute kersttruien sluiten ieder jaar weer op een magische manier af.

De foute kersttruien zijn dan ook onvergetelijk geworden bij de feestdag. Wat begon als ‘foute’ kersttrui kan momenteel gerust worden beschouwd als ‘gewone’ kersttrui. Toch was ik erg benieuwd naar de geschiedenis van de (foute / normale) kersttrui. Hieronder zal ik jou ook voorzien van enkele informatie over het ontstaan van de kersttrui.

De start…

De oorsprong van de kersttrui ligt in de jaren ’50. Toentertijd was Kerst nog niet zo commercieel als dat het nu is, aangezien het in die tijd minder geld te besteden was. Om de (klein)kinderen te voorzien van een feestelijke outfit, breiden de oma’s, moeders en tantes truien om vervolgens als cadeau te geven met Kerst. De truien waren in die tijd overigens niet zo opvallend als nu. Die ontwikkeling vond plaats in de jaren ’80. In die jaren werden kleren opvallender en werd er meer kleur gedragen. Om die reden werden ook de truien opzichtiger.

Momenteel…

Inmiddels zijn we vele jaren verder en is de kersttrui nog steeds een onvergetelijk kledingstuk tijdens de feestelijke dagen aan het eind van het jaar. Zo kan de zoektocht naar de ideale kerstoutfit geannuleerd worden; de kersttrui doet wonderen. Daarbij is een foute kersttrui in vrijwel iedere (online) kledingwinkel te verkrijgen in iedere soort, kleur en maat. Voor ieder iets wils!

https://www.uglyxmas.be/be_nl/