Ozo leuke kleding
Image default
Shopping / Clothing

Een vlek uit een tapijt verwijderen

Na een avondje gezellig wijntjes drinken, stoot je per ongeluk een nog vol glas wijn om, zo op dat mooie tapijt die je voor duizenden euro’s hebt gekocht. Wat een ramp! De vlek verspreidt zich sneller en sneller, en voor je het weet, is je ergste nachtmerrie een feit geworden. Er zit een grote rode vlek in het tapijt, en je baalt hier natuurlijk ongelofelijk van. Geen paniek! Er zijn altijd een paar dingen die je nog kunt proberen om je tapijt te redden. Oh ja en een tip: laat de vlek zitten. Ga vooral niet de vlek uitwrijven, omdat dan de moleculen in het tapijt gaan trekken.

Een tapijtreiniger huren. Dit is misschien wel de snelste en slimste oplossing. Een tapijtreiniger weet precies wat hij moet doen, en welke middelen hij moet gebruiken om zo een vlek te verwijderen. Vaak lukt het diegene ook gewoon, waardoor je je tapijt weer terug hebt. Niet alleen is de vlek weg, de tapijt ziet er weer als nieuw uit, omdat het hele tapijt schoongemaakt is.

Natuurlijke schoonmaakmiddelen gebruiken. Chemische troep moet je in geen enkele situatie gebruiken. Zo kan dit schadelijk zijn voor de gezondheid, maar ook schadelijk voor het tapijt. Vooral agressieve middelen zijn fataal. Gebruik in plaats daarvan middelen zoals witte wijn, bakpoeder, en citroensap.

Gebruik azijn. Hoewel azijn heel erg stinkt, is het in vele situaties zoals deze een wondermiddel. Maak een doekje nat met een beetje azijn, en dep hiermee op de vlek. Hierdoor krijg je het ergste beetje weg, waardoor het niet heel moeilijk is om de vlek weer te verwijderen.

Als geen van deze tips werken, is het helaas nodig om een nieuw tapijt te kopen. Sommige vlekken zijn al te diep geabsorbeerd in het tapijt, waardoor het bijna onmogelijk is om de vlek er volledig uit te halen.

 

 

 

 

 

 

 

http://fayon.nl