Ozo leuke kleding
Image default
Shopping / Clothing

De nadelen van een baan als politieagent

De nadelen van een baan als politieagent

Hoe zou de wereld eruit zien zonder politieagenten? Waarschijnlijk was het dan erg ongezellig geweest op onze aardbol. Politieagenten hebben over het algemeen een zeer gewaardeerde baan. Ze zorgen voor orde wanneer het op bepaalde plekken uit de hand loopt, redden levens en geven mensen toch een gevoel van veiligheid. Helaas ervaren politieagenten ook nadelen aan hun baan. Als je agent wil worden, dan is het goed om eerst stil te staan bij de mogelijke minpunten van dit beroep.

Geweld

Als agent krijg je regelmatig te maken met geweld. Dat weet je natuurlijk al voordat je aan het werk gaat. Toch kan het soms erg heftig zijn. En omdat je aan het werk bent, is het belangrijk dat je het goede voorbeeld neemt en rustig blijft wanneer andere zich gewelddadig gedragen. Daarom krijg je als agent meestal een agressie training.

 

PTSS

Helaas is het geweld dat andere gebruiken of de incidenten waarbij je moet helpen, soms zo heftig dat het zorgt voor mentale littekens. Jaarlijks lopen ongeveer 250 agenten een posttraumatische stress stoornis op. Ondanks dat relatief weinig is, blijft het een risico dat je niet graag loopt.

 

Salaris

En tot slot ervaren veel agenten het als een groot nadeel dat zij relatief weinig geld verdienen voor het werk dat zij doen. Agenten lopen veel risico. Niet alleen om mentale problemen op te lopen natuurlijk. De levensgevaarlijke situaties waarin zij zich terechtkomen kosten soms levens van collega’s.


Politieagenten hebben over het algemeen een leuke en spannende baan. Het werk dat zij doen waarderen de meeste mensen in onze maatschappij enorm. Toch zitten er ook een aantal nadelen verbonden aan het werk dat zij doen. Zo volgen agenten verplicht een omgaan met agressie training  omdat zij tijdens het werk te maken kunnen krijgen met gewelddadige uitlatingen van andere mensen. En verkeren zij soms in levensgevaarlijke situaties en lopen zij PTSS op na het werk.

 

 

 

https://www.economy.nl/