Ozo leuke kleding
Image default
Shopping / Clothing

Vertrouw op uw huidige beveiliging door de test aan te gaan

Het internet kan een gevaarlijke plaats zijn als bedrijf. Uiteraard kan het verkeer in de online wereld helpen bij het verkrijgen van resultaten, maar het internet heeft ook een donkere kant. Iedereen kan het internet betreden, ook de personen met een verkeerde intentie.

Zodra een groeiend bedrijf niet beschikt over voldoende beveiliging kan dat op termijn problemen leveren. Hackers kunnen gemakkelijk de privacygegevens van zulke bedrijven bereiken. Om inzicht te krijgen in de sterkte van de huidige beveiliging is het mogelijk een penetratietest uit te voeren.

Wat houdt een penetratietest in?

Een penetratietest wordt uitgevoerd door ethical hackers; specialisten met goede intenties. Hierbij zal de beveiliging van het bedrijf, oftewel de opdrachtgever, getest worden. de ethical hackers zullen vanuit de ogen van een hacker te werk gaan. Na de uitvoering zal de opdrachtgever de resultaten ontvangen, waarbij duidelijk wordt of de huidige beveiliging voldoende is om op te kunnen vertrouwen.

Welke voordelen biedt de test een bedrijf?

  1. Tijdens of na de ontwikkeling van een beveiligingssysteem kunnen mogelijke kwetsbaarheden van de huidige IT-security, aan de hand van een penetratietest, worden opgespoord.
  2. Door middel van een penetratietest kunnen overheidsorganisaties de kwaliteit van de beveiliging van een bedrijf nagaan. Hierdoor zijn de testen ook een ideaal middel om de kwaliteit van de beveiliging aan te tonen.
  3. Na het verkrijgen van de resultaten uit de penetratietest kan het betreffende bedrijf een risico-overweging maken en de eventuele risico’s reduceren. Na de aanpassingen hebben plaatsgevonden de kwaliteit en het niveau van de beveiliging te verbeteren voor een optimaal resultaat.
http://rootsec.nl