Ozo leuke kleding
Image default
Shopping / Clothing

Drie leuke feiten over Nederland

Drie leuke feiten over Nederland

Koningsdag, kalender in de wc, fietsen, stroopwafels, tikkies en frikandellen. Allemaal typisch Nederlandse dingen die voor geen één inwoner onbekend is. Toch zijn er in tegenstelling tot de culturele aspecten, veel weetjes over Nederland die de gemiddelde burger in ons land niet kent. Nederlanders die regelmatig gratis radio luisteren, tv kijken of vee lezen kennen de volgende drie weetjes ongetwijfeld.

Nederland maakt gelukkig

Als geld volgens veel mensen niet gelukkig maakt, wat dan wel? Volgens World Happiness Report van de Verenigde Naties uit 2017 is het antwoord heel simpel. Dagelijks kunnen waarderen wat je hebt is het geheim van geluk. En wist je dat uit dat onderzoek blijkt dat Nederland tot het zesde gelukkigste land ter wereld behoort?

 

Multicultureel

Nederland is een populair land voor toeristen vanuit heel de wereld. Ook expats weten hun weg naar dit land makkelijk te vinden. En in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam wonen meer dan 200 verschillende nationaliteiten. Je vind er dus mensen vanuit alle werelddelen. Duitsers, Britten, Arabieren, Afrikanen, Chinezen en onder andere mensen uit het Caribisch gebied wonen er allemaal vredig samen. Dat geldt overigens niet alleen voor Amsterdam. In heel Nederland zijn inwoners te vinden waarvan zij of hun ouders oorspronkelijk uit een ander land komen.

 

De langste mens

Naast het feit dat Nederland in de top tien staat van de gelukkigste landen ter wereld en er in dit land meer dan 200 verschillende nationaliteiten wonen,  is er nog een ander leuk feitje. Nederlanders zijn namelijk de langste en grootste mensen van Europa. Volwassen mannen zijn hier gemiddeld 1m.81 – 1m.84. Voor vrouwen ligt de gemiddelde lengte op 1m67 – 1m70.

Nederland is een bijzonder land. De mooie culturele dingen kent iedereen wel hier. Mensen die geregeld radio luisteren, horen regelmatig een leuk feitje over dit land. 

http://www.radioluisteren.be/