Mijn dekbedovertrek mooi houden

Ozoleukekleding

 

Er is niets lekkerder dan lekker slapen onder een goed dekbedovertrek. Vooral wanneer deze nog nieuw is, komt dit jouw nachtrust helemaal ten goede. Het liefst zou je dan ook elke week een nieuwe aanschaffen. Helaas is dit dan weer net even te duur. De meest realistische optie is dan ook om jouw dekbedovertrek zo lang mogelijk goed te houden. Hoe je dat doet? Met deze tips natuurlijk!

Eerste wasbeurt

De eerste wasbeurt is het belangrijkst voor de levensduur van jouw dekbedovertrek. Zo is het belangrijk dat je het overtrek niet te heet was (het liefst op 30 graden) zodat het niet direct krimp. Bovendien kun je het beste vloeibaar wasmiddel gebruiken, wat geen vlekken achterlaat. Doe daar ook een klein scheutje azijn bij, zodat de verfresten uit het textiel trekken.

Wassen op de juiste manier

Ook na de eerste wasbeurt blijft de manier waarop je wast erg belangrijk. Het liefst gooi je jouw dekbedovertrek natuurlijk elke week wel in de was, zodat je in een lekker fris bedje slaapt. Dit wordt alleen niet aangeraden.

Wat je wel kunt doen, is de temperatuur niet te hoog houden. Zo kun je donkere en bonte was op 40 graden wassen. Wit beddengoed kan gelukkig zelfs 60 graden aan. Stop de wasmachine bovendien niet te vol en haal het na het wassen zo snel mogelijk uit de wasmachine, zodat de stof niet verder kreukt. Natuurlijk kun je het dekbedovertrek het beste ook binnenstebuiten wassen en drogen, zodat de stof minder snel vergaat.

Niet in de droger!

Over drogen gesproken: wat je absoluut niet moet doen, is jouw dekbedovertrek in de droger doen. Wanneer je dit doet, gaat jouw dekbedovertrek heel snel slijten en gaat deze sneller kapot. Hang het overtrek zo snel mogelijk binnenstebuiten buiten op. Zo ben je kreukels voor en verkleurt het overtrek niet door de zon.

Het goed houden van het dekbedovertrek begint natuurlijk bij het aanschaffen van een kwalitatief dekbedovertrek.

 

https://www.koalabedding.nl/