Ozo leuke kleding
Image default
Shopping / Clothing

Online beleggen op een verstandige manier

Het online beleggen in allerhande producten en aandelen heeft de laatste paar jaren flink aan populariteit gewonnen. De spaarrentes van de banken zijn ook niet meer om over naar huis te schrijven en daarom zijn veel mensen op zoek naar manieren om hun geld te stallen en er toch ook nog wat geld aan te verdienen. Voordat je met beleggen begint, is het verstandig om brokers vergelijken.

Het begrip beleggen is eigenlijk vrij simpel uit te leggen. Je koopt producten of aandelen en daarmee spreek je de hoop uit dat je ze later nog kunt verkopen en er dan hopelijk winst mee kan maken. Dat is ook meteen waar het risico in het beleggen komt kijken, want die winst is namelijk zeker niet gegarandeerd. Het kan zomaar zo zijn dat je aandelen juist minder waard worden en als je minder pech hebt, gewoon hetzelfde waard blijven. Maar, wanneer je risico’s durft te nemen, kan de winst op beleggingen aardig oplopen.

Hoewel je dus nooit echt zekerheden hebt, zijn er wel beleggingen die relatief veilig te noemen zijn. Zo is het beleggen in goud eigenlijk altijd wel een goede optie. Beleggen in goud is namelijk beleggen in een grondstof en dat is altijd een vrij zekere investering. Bovendien is goud natuurlijk ook een uitputbare grondstof en dat maakt dat het uiteindelijk meer waard zal worden vanwege het aanbod dat lager is dan de vraag. Bovendien is goud op nagenoeg elke plek ter wereld een wettig betaalmiddel en is het ook niet aan inflatie onderhevig, zoals geld en dan vooral papiergeld dat wel is. Beleggen in een bedrijf kan in die zin riskanter zijn. Een aantal jaren geleden lijkt vroom en dreesman bijvoorbeeld ook een goede investering maar dat viel helaas natuurlijk ook wel erg tegen. Met belegen heb je dus nooit zekerheden.

http://www.onlinebeleggen.nl/