Ozo leuke kleding
Image default
Shopping / Clothing

Het repareren van glas

Gaan je ramen niet meer goed dicht of open? Sluiten ze niet meer goed af? Dat kan vervelende gevolgen hebben zoals tocht en lekkage. Dat is niet alleen vervelend maar kan ook klachten met de gezondheid opleveren waar je natuurlijk niet op zit te wachten. Beter is het dan om een glas reparatie in overweging te nemen.

Daarbij is het natuurlijk ook belangrijk om eerst goed op een rijtje te hebben wat je precies nodig hebt. Klachten zoals eerder genoemd hoeven namelijk niet per se van het raam af te komen, maar kunnen ook van het kozijn afkomen en daarom een probleem geven. Het is per definitie een misverstand dat ramen geen onderhoud nodig hebben – dat hebben ze namelijk wel. Soms zijn kozijnen gemaakt van kunststof en dan wordt vaak aangenomen dat dit geen onderhoud behoeft, maar uit welk materiaal je kozijnen ook gemaakt zijn, je moet ze altijd goed onderhouden. Gelukkig is het ook nog eens zo dat je echt niet altijd goed je glazen hoeft te vervangen, maar vaak ook goed af kunt met glas repareren. Het is onterecht om te denken dat de enige manier om je raam weer netjes, een complete vervanging zou zijn. Er zijn gelukkig ook andere mogelijkheden, zoals repareren.

Een raam hangt altijd in een mechanisme, ook wel het beslag van het raam genoemd. Dit beslag hoort natuurlijk ook in goede conditie te zijn om de kwaliteit van je raamwerk te kunnen garanderen. Zorg er daarom ook voor dat het beslag van je raam goed op orde is. Vooral beslagen van bijvoorbeeld hout hebben nogal wat te verduren van invloeden van het weer, veelvoudig gebruik. Zorg er daarom voor dat dit goed in orde is en dat je er regelmatig naar kijkt of laat kijken. Zo heb je optimaal plezier van je ramen.

http://www.glasned24.nl