Ozo leuke kleding
Image default
Shopping / Clothing

Nieuwe badkamer

Je bent net ingetrokken in je nieuwe woning en de badkamer moet worden opgeknapt. Er zijn natuurlijk veel verschillend mogelijkheden om je badkamer in te delen. De badkamer is niet voor iedereen een grote ruimte en daarom zal er goed over de indeling moeten worden nagedacht om goed gebruik te maken van de ruimte die je hebt. Ook zul je een bepaalde stijl uit moeten kiezen. Kies je voor een moderne badkamer met een luxe douche of juist een wat oudere uitstaling in de badkamer? In dit artikel zullen we een aantal tips en ideeën geven waar je wellicht iets aan hebt om je ontwerp van de badkamer te maken.

Veel glas

Door gebruik te maken van veel glas in de badkamer, geeft je een ruimtelijke uitstraling mee. Je kun bijvoorbeeld een opendouche maken met grote glasplaten ervoor. Fit geeft een veel ruimere uitstraling dan een afgedekte douchecabine. Daarnaast is het design ook nog eens strak en modern, dus mocht je daar van houden is dit een goed idee.

 

Ruimte maken

Is de badkamer aan de kleine kant? Zorg er dan voor dat je zoveel mogelijk weglaat en de ruimte alleen gebruikt voor de douche of eventueel een bad. Op deze manier houd je nog genoeg ruimte over om in de badkamer te bewegen. Je kunt bijvoorbeeld kastjes weglaten evenals een toilet of misschien zelfs de wastafel als de badkamer bij de slaapkamer is betrokken. Maak het ruimtelijk om een ontspannen gevoel te krijgen wanneer je gebruik maakt van de badkamer.

 

Materiaal

Het soort materiaal wat je gebruik in de badkamer bepaald de stijl en uitstraling. Je kunt heel veel kanten op met de betegeling en verschillende kleuren combinatie die je wilt gebruiken. In moderne badkamers zie je vaak grote tegels, omdat die voor een strak maar ook ruimtelijkere uitstraling zorgen.  

Gebruik grote spiegels

Je kunt er voor kiezen om een simpele spiegel en wastafel te plaatsen, maar waarom zou je het niet groters aanpakken. Doormiddel van een grote spiegel en mogelijke extra wastafel creëer je een ruime uitstraling in de badkamer die ook nog eens praktisch in gebruik is.

Veiligheid

Ben je slecht ter been of wordt de badkamer gebruikt door wat ouderen mensen? Zorg dan voor genoeg hulpmiddelen voor ouderen in de badkamer. Denk aal handvaten en geen lastige opstapjes.

https://lavicta.nl/