Ozo leuke kleding
Image default
Shopping / Clothing

Hoe bouw je een website?

Als beginnende ondernemers wil je natuurlijk offline maar ook online gevonden worden. Een professionele website laten maken door experts kan veel geld kosten. Een simpele website creëren is best gemakkelijk. Als je zelf aan de slag wilt lees dan deze blog verder want in deze blog vertellen wij jou hoe jij een bedrijfswebsite maakt.

Stap 1

Voordat we beginnen met het creëren van een website is het goed om jezelf af te vragen waarom je een website wil maken. Wil je jouw naamsbekendheid vergroten of ga je er een webshop van maken. Voordat dat je aan de slag gaat met je website, plan duidelijk op papier hoe je website er uit moet zien. Een webshop laten bouwen door een IT professional is handig om zo je zelf te beschermen tegen betalingsfraude.

Stap 2

Na het maken van een duidelijk plan is het tijd om een domeinnaam te kopen. Een domeinnaam is het internetadres waar jouw (potentiele) klanten jou kunnen vinden. Het domein moet zorgvuldig gekozen worden want het is een belangrijk onderdeel van je website. Het is het adres die gebruikers moeten intypen om op je website te komen. Het is daarom belangrijk dat het domein relevant is aan je bedrijfsnaam of de producten en diensten die je levert. Naast de domeinnaam moet er nagedacht worden voor welke extensie je gaat. Ben je alleen actief op de Nederlandse markt? Gebruik dan .ml. Als je verwacht internationaal te gaan ondernemen kan je beter gebruik maken van .com of .eu

Stap 3

Na het registeren van het domein is de volgende stap het uitkiezen van een cms-systeem. Een cms systeem is een content management systeem. Het populairste cms-systeem is WordPress. Wij raden je ook aan om dit systeem te gebruiken aangezien het gratis is en perfect werkt. Het installeren van WordPress is erg gebruiksvriendelijk.

Stap 4

Waar je in de voorbereiding goed over nagedacht hebt mag nu uitgewerkt worden op je website. De lay-out van de website moet ingericht worden. Denk aan waar je bijvoorbeeld aan hoe je de homepage wilt hebben. Ga je bijvoorbeeld voor veel afbeeldingen of kies je ervoor om de homepage simpel te houden. Gelukkig hoe je dit niet allemaal zelf te ontwerpen maar kan je ook templates kiezen die door andere designers gemaakt zijn.

https://www.edit4u.nl/