Ozo leuke kleding
Image default
Shopping / Clothing

Het mediterrane dieet

Het eetpatroon rond het Middellandse zee gebied wordt gezien als het meest gezonde dieet in de wereld. Al sinds 1960 ontdekte wetenschappers dat mensen uit landen zoals Spanje, Italië en Griekenland erg gezond waren. Dit was mede te danken door het mediterrane dieet.  Uit tientallen studies blijkt dat het dieet goed is voor het lichaam en kan het gemakkelijk leiden tot gewichtsverlies en kan het ziekte zoals vaatziektes en diabetes voorkomen. Om er achter te komen wat het mediterrane dieet recepten precies inhoud gaan we je verder vertellen in deze blog.

De maaltijden

Het mediterrane dieet is een breed dieet. Er zijn niet maar een paar maaltijden die er gegeten worden, maar er zijn juist honderden manieren om bepaalde mediterrane gerechten te bereiden. Er zijn veel landen rondom het Middellandse zee gebied en daarom zijn er veel recepten, maar een ding die ze gemeen hebben zullen we je hier onder vertellen. De basis van het dieet is als volgt:

Eet dagelijks: Groente, fruit, aardappels, brood, vis, olijfolie en schaal en schelpdieren.

Eet met mate: Eieren, kaas, Yoghurt

Niet te vaak: Rood vlees

Laat dit eten staan: Suikers, zoete dranken, bewerkt vlees en ander bewerkt voedsel.

Er zijn ook een aantal ongezonde voedingsmiddelen die echt vermeden worden in het Middellandse zee gebied. Ze proberen alleen maar gezonde recepten te maken.  Voedingsmiddelen zoals toegevoegde suikers, transvetten en light producten kan je maar beter vermijden omdat deze slecht zijn voor de gezondheid. Voordat je dus een gerecht gaat maken is het belangrijk dat je het voedingsetiket leest.

Het voordeel van het mediterrane dieet is dat er zo enorm veel recepten beschikbaar zijn. Je kan dus kiezen uit een heerlijke Italiaanse Pasta en de andere dag kan je voor een Spaanse Paella gaan. Het maken van Middellandse Zee gerecht is vrij gemakkelijk en de keuze is erg breed.

https://verdify.nl/