Kranten worden vervangen door het internet

Ozoleukekleding

In 1980, zag je iedereen in de trams of metro’s met kranten voor hun neus. Het was stil in het openbaar vervoer, je hoorde gewoon alleen het bladeren en het ritselen van het papier. Die kranten zijn tegenwoordig vervangen door telefoons en laptops. Er is bijna niemand die geen koptelefoon op heeft of oortjes in heeft met een apparaat voor zich, het is tegenwoordig niks meer dan normaal.

Het is dan ook verwacht dat het internet al het fysieke gaat overnemen. Dit geldt vooral voor het nieuws. Een krant lezen is ouderwets, tegenwoordig kan je gratis al het nieuws op nieuwssites bekijken. Nieuws vandaag wordt weergegeven als melding op je scherm, zodat je gelijk het laatste nieuws kunt kijken zonder te veel er naar zoeken. Als je specifiek op zoek bent naar iets, kan je het altijd in de zoekbar typen en binnen twee seconden vinden, in plaats van helemaal de krant door te bladeren. Als je er dan achter komt dat het nieuws geen eens in de krant staat, dan kan dat best jammer zijn.

De reden dat het internet kranten over neemt is omdat het veel makkelijker te bereiken is en het is gratis. Als je een artikel wilt lezen, hoef je niet helemaal een krant mee te dragen en dan ook nog ergens moeten op bergen. Een telefoon stop je in je zak en dan heb je er geen last meer van, en als je toch weer iets wilt lezen kan je het apparaatje gemakkelijk pakken en heel snel een gratis artikel lezen. Deze mensen weten misschien zelfs meer dan mensen die de krant lezen, omdat je naar verschillende sites kan gaan en verschillende perspectieven kan bekijken.

Toch zijn er nog wel een aantal mensen die kranten fijner vinden. Het gevoel van papier in je handen ervaren veel mensen als fijner dan een beeldschermpje waar door je moet fronsen en je hoofdpijn krijgt.

 

 

 

 

 

 

http://www.redactie24.be