Ozo leuke kleding
Image default
Shopping / Clothing

Goede begeleiding in je loopbaan

Ben jij gelukkig in je werk, of zou je het liever anders zien? Of ben je gelukkig maar toch toe aan verandering? De meeste mensen blijven eigenlijk het liefste zitten waar ze zitten, omdat het veilig is. Een reorganisatie is dan ook voor veel mensen een grote bron van stress, en dat is natuurlijk ook niet gek wanneer je kijkt hoeveel stress iets dergelijks kan opleveren. Lees hier meer over hoe dit in zijn werking gaat. Je moet vaak maar afwachten waar je terecht komt en of je je baan wel behoudt. Daarom is het fijn om in het proces van reorganisatie gebruik te kunnen maken van goede loopbaanbegeleiding. Kijk hiervoor eens op de website Carrièrepoort.nl.

Loopbaanbegeleiding is in het leven geroepen om werkgevers te begeleiden tijdens hun loopbaan. Idealiter gebeurt dit natuurlijk ook in het gewone werkleven, maar vaker wordt loopbaanbegeleiding in het leven geroepen wanneer zich extremere verandering voordoen, bijvoorbeeld zoals genoemd een reorganisatie.

Hoewel een reorganisatie altijd spannend is, is het misschien ook wel goed om eens te kijken naar de mogelijkheden die een reorganisatie biedt. Ja, het is misschien onzeker, maar het biedt tegelijkertijd ook kansen voor je loopbaan. Misschien zat je toch al een beetje vastgeroest in je huidige positie maar wist je niet zo goed hoe je dit patroon moest doorbreken. Ook voor mensen die niet vastgeroest zitten, is het goed om eens verder te kijken dan de platgelopen paden.

Wat wil je bijvoorbeeld nog leren? Op veel werkplekken is er zeker iets te regelen in termen van opleidingen. Wanneer jij je opleidingsniveau kunt verhogen en kennis kunt vergroten, heeft iedereen daar profijt van, zeker ook je werkgever. Een gelukkige werknemer is een betere werkgever dan een die ongelukkig is.

Bekijk dus goed wat je mogelijkheden zijn en probeer ook altijd aan jezelf te blijven werken. Hiermee vergroot je natuurlijk ook je mogelijkheden op de arbeidsmarkt, verstandig met het oog op toekomstige werkgevers.

http://carrierepoort.nl/