Ozo leuke kleding
Image default
Shopping / Clothing

Handelen in CFD goud

De goudprijs is weer flink aan het stijgen in 2016. Ziet u in goud een interessante belegginsoptie? Dan moet u ook zeker eens denken om CFD te gaan handelen. CFD staat voor contract for difference en gaat er iets anders aan toe dan normale aandelen. Het contract is tussen twee partijen, vaak omschreven als de ‘koper’ en de ‘verkoper’. De verkoper betaalt het verschil (difference) tussen de waarde van het onderliggende product bij aankoop en bij verkoop. Als dit verschil negatief is betaalt de koper aan de verkoper. In principe speculeert u hier dus op de goudprijs (stijgen of dalen).

Wanneer u gaat CFD beleggen in goud is het verstandig een beperkt bedrag in te leggen. U handelt met een soort hefboom, waardoor de winst fors kan oplopen. Ook wanneer er maar een kleine investering wordt gedaan. Natuurlijk moet u zich wel realiseren dat zo’n hefboom ook wat risico’s met zich mee brengt. Er is behoorlijk veel geld mee te verdienen, maar u kunt er ook geld mee verliezen. CFD’s zijn trouwens ook mogelijk op andere onderliggende waarden, zoals zilver, olie, aandelen en beursindices.

Wanneer u nog geen ervaring heeft met handelen in CFD’s kunt u het best eerst oefenen om het principe te begrijpen. Dit kunt u doen door een gratis demorekening te openen, die veel online brokers aanbieden. Bij demo beleggen krijgt u fictief geld, waarmee u kunt speculeren op de goudprijs. Deze rekening kan op ieder moment worden omgezet in een echte beleggingsrekening. Nog een tip; als u kiest voor het handelen in CFD goud is het zeer aan te raden om het nieuws omtrent goud in de gaten te houden. Dit nieuws is namelijk erg van invloed op de goudprijs en helpt u bij het maken van een betere beslissing. Bijvoorbeeld of u juist goud moet kopen of verkopen (short gaan).

http://leerbeleggen.com