Ozo leuke kleding
Image default
Shopping / Clothing

Waarom voor linux kiezen?

Voor veel mensen is Linux een onbekend besturingssysteem. Linux is een gratis, opensource en ook nog eens veiliger dan Windows. Bijna elk programma dat voor Windows geprogrammeerd is, is ook te vinden op Linux. Omdat niet iedereen thuis is met de software Linux, hebben wij een blog voor je geschreven waarin wij je proberen te overtuigen waarom Linux beter is dan Windows. Je leest het verder in deze blog.

 

Keuze

 Linux is niet een soort besturingssysteem. De software komt voor op allerlei manieren. Zo heb je versies die beter presteren op het visuele aspect, gebruikersgemak of bijvoorbeeld simpele systeemprestaties. Linux is er dus voor de computeren nerd maar het is ook ontwikkeld voor de zakelijke gebruiker of een gamer. Omdat Linux beschikbaar is in verschillende soorten distributies is de keuze zo enorm dat er altijd wel wat voor je tussen zit. Er zijn namelijk ook versies die heel erg op macOS of Windows lijken. Als je dus de veiligheid wilt van Linux en de uitstraling van de andere twee, dan is dat zeker mogelijk. Een custom laptop met Linux is dus zeker een goedkopere optie.

 

Stabiele basis

 

Er is enorm veel keuze bij kiezen van een Linux distributie, maar de meeste software draait op Debian, Ubuntu en Arch Linux. Omdat hier zo veel op draait zijn de fundamenten stevig. Er zijn talloze applicaties te vinden voor de software. Daarnaast zijn de distributies licht voor de laptop waardoor de laptop betere prestaties levert.

 

Gebruiksvriendelijk

 

Een linux laptop zal even wennen zijn, maar naar een aantal dagen ben je volledig gewend aan het besturingssysteem. De veiligheid van Linux zorgt voor dat je geen virusscanner nodig hebt en je hoeft niet bang te zijn dat je computer gehackt kan worden door malware. Daarnaast is het gemakkelijk om thema’s te installeren die heel erg lijken op macOS of Windows.

https://laptopzelfsamenstellen.nl/