Ozo leuke kleding
Image default
Shopping / Clothing

Transitie

Als transgender heb je vaak een lange weg te gaan totdat je degene bent die je wilt zijn. Het kost vaak heel veel operaties, heel veel therapie en veel acceptatie van de omgeving voordat een transgender persoon zich helemaal zichzelf kan voelen.

Ten eerste is het al heel lastig om tegenover jezelf uit de kast te komen. Want als je geboren bent als jongetje maar nu door het leven gaat als een meisje, voel je je een lange tijd niet jezelf. Je moet dus tegenover jezelf uit de kast komen dat je inderdaad niet zoals je vriendjes bent. Dit gaat vaak gepaard met veel angst en twijfel.

Daarna moet je bij je familie uit de kast komen. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die er positief of neutraal op reageren, maar er zijn ook nog genoeg ouders die, vaak uit religieuze overwegingen, niet zo goed reageren. Ook dit is erg lastig voor de persoon in kwestie.

Dan ga je het hele proces in. Je gaat je anders kleden en wilt misschien wel operaties laten uitvoeren. Dit kost heel veel tijd en de operaties kosten veel geld. Ook is het voor veel mensen erg vervelend en voelt het oneerlijk, omdat zij dit proces moeten ondergaan, terwijl een cisvrouw dit niet hoeft.

Wanneer de operaties dan gedaan zijn, kan met littekenzalf de littekens verzorgd worden. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat de littekens verminderen en de persoon er meer uit gaat zien als het gender dat hij of zij wilt zijn.

Wanneer dit allemaal voorbij is, kan diegene dan eindelijk rust vinden in het eigen lichaam. Dat is fijn natuurlijk, maar het is erg vervelend dat de persoon hier allemaal door heen moet gaan, alleen maar om zichzelf te kunnen zijn. De hoop is dat in de toekomst dit allemaal een stuk makkelijker zal gaan.

https://medimast.nl/