Ozo leuke kleding
Image default
Shopping / Clothing

Het kopen van een drone

Drones zijn tegenwoordig helemaal hot and happening. Nu drone kopen tegenwoordig ook mogelijk is voor particulieren, wint het concept steeds meer aan populariteit en dat is ook niet zo vreemd, als je je bedenkt wat je allemaal kunt doen met een drone.

Voordat je gelijk naar de winkel gaat om een drone kopen, zijn er een aantal dingen die wellicht handig zijn om te weten.

De term drone komt van het Amerikaanse leger en betekent eigenlijk letterlijk ‘dar’, dit is een mannelijke bij. Een drone is altijd onbemand en wordt dus niet bestuurd door een piloot. Een drone is bestuurbaar met een afstandsbediening maar worden soms ook van te voren geprogrammeerd om een bepaalde route af te leggen. Hierdoor zijn ze natuurlijk ook goed inzetbaar voor het leger en zo worden ze ook nog steeds vandaag de dag gebruikt. Sinds een tijdje zijn drones echter ook populair bij particulieren en dat is niet gek, want het is natuurlijk ook leuk speelgoed.

Er zijn echter wel regels verbonden aan het gebruik van een drone. Zo mag je drone bijvoorbeeld niet hoger dan 150 meter vliegen en moet je hem altijd in het oog houden. Dat is om te voorkomen dat je drone overlast veroorzaakt voor ander vliegtuigverkeer dat wel wordt bestuurd door een piloot. Daarom moet je dus ook afstand houden tot vliegtuigen en helikopters, om te voorkomen dat je hiervoor overlast veroorzaakt.

Ook mag je met je drone niet in de buurt komen van een militaire basis en moet je ook altijd afstand bewaren tot het spoor van treinen, autowegen en waterwegen. Kortom, geniet van je drone maar zorg ervoor dat je geen overlast veroorzaakt voor andere mensen, dieren en gebruikers van het luchtruim. De wettelijk vastgestelde regels omtrent het gebruik van drones zijn sinds 1 juli 2015 in werking gesteld.

http://www.dronekopen.nl/