Ozo leuke kleding
Image default
Shopping / Clothing

Eronomie in het werk

Ergonomie, in feite wil dit zeggen de leer van de menselijke arbeid+ de wetenschap van de hulpmiddelen en omstandigheden die menselijke arbeid zo efficiënt mogelijk maken. Bij elk beroep betreft dit andere hulpmiddelen en omstandigheden. Dit komt doordat ieder beroep anders is. De ergonomie is voor iemand die op het kantoor zit natuurlijk op een hele andere manier van belang dan iemand die continue praktijkwerkzaamheden uitvoert.

Voor iemand die op een kantoor werkzaam is is het van belang dat het bureau verstelbaar is. Daarnaast is een ergonomische bureaustoel ook van belang. Omdat iedere werknemer anders is en dus eenieder een ander lichaam heeft is het belangrijk dat deze meubelen verstelbaar zijn om zich zo te laten aanpassen aan de werknemer die daar aan zijn of haar werkzaamheden bezig is. Daarnaast is de hoogte van het beeldscherm van de computer ook van belang. Als de werknemer veel omhoog of juist omlaag moet kijken kunnen er nekklachten ontstaan. Het is daarom van belang dat wanneer de werknemer rechtop zit het midden van het beeldscherm op ooghoogte is. Wanneer dit niet het geval is dan moet de werknemer te veel omlaag of omhoogkijken om een blik te kunnen werpen op het scherm.

Voor iemand die vele praktijkwerkzaamheden uit moet voeren is het niet zo van belang om een ergonomische bureaustoel of bureau te hebben, gewoonweg omdat zij hier niet aan werken. Voor hen is het van belang dat zij niet te veel krom staan en niet te zwaar tillen. Mocht er toch veel zwaar worden getild dan is het van belang dat deze werknemer door zijn knieën gaat om hetgeen vervolgens op te pakken. Wordt er zwaar getild zonder dat er door de knieën wordt gegaan kunnen er rugklachten ontstaan. Ditzelfde geld voor veel krom staan van een werknemer. Als werkgever moet hierop worden gelet, je wil immers dat je werknemers zo lang mogelijk op een goede manier in dienst kunnen blijven zonder veel verlof.

http://www.bnrkantoor.nl/