Een baan bij de gemeente

Ozoleukekleding

Werken bij gemeente is onder de meeste mensen niet een bijzonder aantrekkelijke baan. Zo bestaan er immers allemaal vooroordelen voor mensen die als ambtenaar werkt. “je werkt dat zijn ambtenaar uren”, “je doet altijd hetzelfde 9 tot 5 bij de gemeente”, “er werken alleen maar oubollige mensen”, “je kunt niet hoger op promoveren binnen de gemeente” en alle beleiden die een gemeente opsteld lang duren “. Echter, is het werken bij de gemeente niks dat het lijkt en kan hartstikke leuk zijn.

 

Contact met mensen

Als ambtenaar ben je veel betrokken met mensen. Dit kunnen collega’s zijn of je klanten, of andere mensen betrokken met de baan. Je bent bijvoorbeeld enorm betrokken op een maatschappelijk niveau, aangezien je vaak direct bent betrokken bij projecten van de gemeente. Je hebt bijvoorbeeld invloed op de scholen, voorzieningen, ziekenhuizen en huizen binnen de gemeente.

 

Hoger op

De vooroordeel: “je kunt niet hoger op promoveren binnen de gemeente” is niks minder waar. Zo is het tegenwoordig mogelijk, door de snelle verandering binnen de gemeente, om jezelf snel omhoog te werken. De gemeente is namelijk een grootte organisatie, waarbinnen veel mensen nodig zijn om het te laten functioneren zoals gewild. Dit in combinatie met de snelle trends in de wereld zoeken de gemeente mensen met een goede expertise en frisse inkijk in de wereld.

 

Veel verschillende banen

Omdat de gemeente een grootte organisatie is met grote verantwoordelijkheden, valt er op veel verschillende soorten bannen te solliciteren. Zo is de mogelijkheid er om binnen de ICT, financieel/ economisch, juridische, sociale zaken / werkgelegenheid, ruimtelijke ordening / milieu, bouwkunde / civiele techniek en tot slot de welzijn sector. Zo is er voor ieder wat wils en staat de gemeente voor zowat elke sector open. Voor meer informatie welke vacatures openstaan, is het een aanrader om op de zoekterm ‘vacatures gemeente’ te zoeken.

https://professionalpartners.nl/