Ozo leuke kleding
Image default
Mode en Kleding

Je eigen sieraden maken

Loop je wel eens door de stad op zoek naar sieraden die bij jouw net gekochte outfit zouden passen? Soms kan het moeilijk zijn om de juiste match te vinden. In dat geval is het maken van jouw eigen sieraden een goede optie. Je kan de sieraden aanpassen op basis van jouw eigen voorkeuren en ze daardoor perfect laten matchen met jouw nieuwe outfit. Zelf sieraden maken is niet moeilijk, maar je moet wel weten welke materialen en gereedschappen er nodig zijn. In deze blog leggen we uit welke materialen en gereedschappen je in huis moet hebben om de perfecte sieraden te maken. 

Basis gereedschap  

Een aantal basisgereedschappen zijn een must-have bij het maken van je eigen sieraden: 

Kniptang, platbektang en rondbektang 

Het belangrijkste gereedschap voor het maken van sieraden zijn tangen. Drie basistangen zijn een must als je begint met het maken van jouw eigen ketting, armband of oorbellen. De drie benodigde tangen zijn een kniptang, een platbektang en een rondbektang. De kniptang kan gebruikt worden voor al het knipwerk bij het maken van jouw eigen sieraden. Bijvoorbeeld het knippen van het draad of koord. De platbektang heeft twee platte kanten. Deze platte kanten geven extra grip waardoor je de kralen gemakkelijk kunt aandrukken. Daarnaast heeft deze platbektang een knipgedeelte. Als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, kan een rondbektang worden gebruikt voor het vormen van draad. Met de twee spitse uiteinden is dit de juiste tang om jouw sieraden perfect vorm te geven. 

Kralenbord 

Een kralenbord is een onmisbaar bij het maken van je eigen sieraden. Het heeft meerdere sorteervakken om je materialen in op te bergen en te scheiden. Daarnaast bevat het kralenbord een handige maatvoering, waarmee je gemakkelijk de lengte van jouw sieraden kunt opmeten.  

Basis materialen 

Naast de genoemde gereedschappen zijn een aantal basismaterialen onmisbaar bij het maken van je eigen sieraden. Of je nu van plan bent om een ketting, armband of oorbellen te maken, sommige items mogen niet ontbreken. Daarom hierbij een lijst met basis items die je in huis moet hebben bij het maken van jouw nieuwe sieraden:  

  • Elastisch draad 

  • Metaaldraad 

  • Buigringen 

  • Verlengketting 

  • Knijpkralen 

  • Kalotjes 

  • Slotjes 

Nu je weet welke sieradenbevestigingen en kralen benodigdheden nodig zijn bij het maken van sieraden, kan je creatief aan de slag gaan met de sieraden maken die perfect bij jouw nieuwe outfit passen! 

Is dit de eerste keer dat je sieraden gaat maken? Als je nog niet over de genoemde materialen beschikt, kan een startpakket een goede optie zijn om mee te beginnen. Er bestaan verschillende starter kits voor het maken van sieraden. Je kunt kiezen uit roestvrij staal, goud, brons en antiek zilver. 

Veel plezier met het maken van je eigen sieraden!