Ozo leuke kleding
Image default
Shopping / Clothing

De bijzondere werking van edelsteen kralen

Tegenwoordig zijn armbandjes met edelsteen kralen ontzettend populair. De grote Amerikaanse warenhuizen zoals Nordstrom en Macy’s en Bloomingdales hebben op hun sieradenafdeling sieraden met edelsteen kralen ontworpen door verschillende, al dan niet bekende, ontwerpers. Maar de kralen van dit soort armbanden hebben vaak een diepere, spirituele betekenis. Het is dan ook niet voor niets dat armbanden met edelsteen kralen ook wel gelinkt worden aan het boeddhisme en vaak bekend staan als ‘yoga armbanden’.

 

Hoeveel kralen zitten er aan een armband?

Armbanden van edelsteen kralen worden ook wel beschouwd als armbanden die een goed karma geven. De kralen staan dan bekend onder de naam ‘Mala kralen’. Mala betekent eigenlijk zoiets als ‘slinger van kralen’. Normaliter hebben dit soort armbanden 19, 21, 27, 54 of 108 kralen. De armbanden worden gedragen om de concentratie tijdens de meditatie te verbeteren en worden al eeuwen lang gedragen. De stenen van de armbanden hebben allemaal een eigen, bijzondere werken. Sommigen worden als geneeskrachtig beschouwd en anderen helpen bijvoorbeeld met concentratie of zelfvertrouwen.

 

Verschillende edelsteen kralen en waar ze symbool voor staan

De kralen van een Mala zijn gemaakt van edelstenen en al deze edelstenen hebben een eigen werking of staan symbool voor iets. Hieronder volgt een korte opsomming van een aantal edelsteen kralen en waar zij symbool voor staan.

 

Bruin tijgeroog

Deze kraal staat symbool voor zelfvertrouwen en balans. De drager krijgt meer inzicht in zichzelf en verbetert het zelfvertrouwen. Deze kralen draag je om meer balans in je lichaam en in je leven te krijgen.

 

Blauw tijgeroog

De blauwe tijgeroog kraal staat symbool voor kalmte en geluk. En ook voor doorzettingsvermogen. Deze kraal draag je als je wat meer doorzettingsvermogen en geluk kunt gebruiken.

 

Kersenkwarts

De kraal is gemaakt van kwarts en heeft een lichtroze kleur die aan kersen doet denken. Deze kraal staat symbool voor liefde en vrede.

 

Rozenkwarts

De kraal van rozenkwarts staat ook voor liefde. Daarnaast staat deze kraal symbool voor harmonie en positiviteit. Deze kraal van kwarts is dus te dragen op de momenten waarop je wel een beetje extra positiviteit en harmonie in je leven kunt gebruiken. Rozenkwarts is goed te combineren met Amethist.

 

Lapis Lazuli

Deze edelsteen kraal staat symbool voor innerlijke rust en vrede. De Lapis Lazuli zorgt ervoor dat je eerlijk tegen je zelf kunt zijn en dat je objectief naar dingen kunt kijken. Voor creatieve mensen kan deze edelsteen een bijzonder inzicht geven op de dingen die zij creëren.

 

Alexandriet

Ben je op zoek naar kennis en creativiteit, dan is de Alexandriet een geschikte edelsteen. Deze steen staat namelijk symbool voor kennis, geluk en liefde en zorgt ervoor dat je negatieve gevoelens kunt loslaten en weer in balans kunt komen. Alexandriet staat er ook om bekend dat het een goed zou helpen bij cholesterolproblemen of bij problemen met de lever.

 

Edelsteen kralen met elkaar combineren

Hoewel aan elke edelsteen een eigen, bijzondere werking wordt toegedicht, kun je de verschillende edelsteen kralen heel goed met elkaar combineren. Wel wordt geadviseerd om niet meer dan drie verschillende stenen tegelijkertijd bij elkaar te dragen en kun je het beste kiezen uit edelstenen die bij dezelfde ‘familie’ horen, bijvoorbeeld door een bruin tijgeroog te combineren met een blauw tijgeroog.