Behandeling migraine met botox

Ozoleukekleding

Voor veel mensen staat botox synoniem aan het behandelen van rimpels. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, wanneer je kijkt naar hoe effectief het middel is in de strijd tegen rimpels. Er bestaan echter ook een hoop vooroordelen en misvattingen over botox. Zo is botox effectief, maar niet zo veelzijdig als sommige mensen denken. Het is namelijk alleen geschikt voor bepaalde soorten rimpels, vanwege de verlammende werking van de botox. Bovendien is botox zeker niet alleen maar inzetbaar voor cosmetische doeleinden, maar ook voor meer praktischere doeleinden. 

Een niet erg bekende maar zeer effectieve toepassing van botox, is bijvoorbeeld migraine botox. Het inzetten van botox als middel tegen migraine en aanvallen van migraine, is dan ook een relatief nieuwe toepassing maar wel een die al met veel succes wordt toegepast. Migraine wordt veroorzaakt door een overmatig aanspannen van de spieren in het hoofd. En eigenlijk is dat ook precies wat rimpels veroorzaakt, overactieve spieren. Rimpels zijn op die manier goed te behandelen met botox, omdat de botox de spieren onderliggend aan de huid, tijdelijk veel minder actief maakt. Op die manier is dus botox ook het middel om migraine te behandelen en beter nog, ook voor een deel te voorkomen.

De prijzen botox behandeling zijn erg verschillend. Er zijn tegenwoordig steeds meer klinieken die botox en andere soortgelijke behandelingen met bijvoorbeeld fillers aanbieden, dus juist daarom is het belangrijk om je van te voren eerst goed te verdiepen in het concept en daar van uit een juiste keuze als behandeling voor jouw probleem te kiezen. Voor sommige rimpels hoef of kun je namelijk geen botox gebruiken, bijvoorbeeld voor het gebied rond de mond. Hier spieren verlammen, zou potentieel natuurlijk ook zelfs nog eens gevaarlijk kunnen zijn. Bij de ogen of het voorhoofd is dit gevaar niet aanwezig en kan wel worden behandeld met botox.

http://www.faceland.nl