Ozo leuke kleding
Image default
Shopping / Clothing

Zonne-energie opwekken

Steeds meer mensen realiseren zich dat het een goed idee is om over te stappen op duurzame energie. Met zijn allen gebruiken we eigenlijk veel te veel energie, het is dan ook steeds belangrijker om dit zoveel mogelijk te verduurzamen. Het is belangrijk om duurzame alternatieve energy systems te ontwikkelen. Een van deze systemen is het opwekken van duurzame energie door middel van zonne-energie. Zonnepanelen zijn bijvoorbeeld een geschikte manier om op een duurzame manier energie op te wekken. 

 

Zonnepanelen zie je bij steeds meer mensen op hun dak liggen, dit is een positieve ontwikkeling. Het betekent dat veel huishoudens volledig hun eigen energie opwekken. Wat je niet gebruikt, kun je verkopen aan een energiebedrijf. Er zijn steeds meer vormen van zonnepanelen die ook populair aan het worden zijn. 

 

De eerste is solaroad. In Nederland vinden op dit moment experimenten plaats met dit product. Het is dus nog niet volledig in werking, maar dat zit er wel aan te komen. Het is een manier om energie op te wekken door middel van het omzetten in energie van zonlicht dat op de weg schijnt. Aangezien we in Nederland veel wegen hebben liggen, kan het ons veel opleveren.

 

Een tweede nieuwe ontwikkeling, is zonnecellen in verf. Recentelijk is er een verf ontwikkeld waar zonnecellen inzitten. Met deze verf kun je ieder willekeurig oppervlak omtoveren tot een zonnepaneel. In Nederland wordt deze methode nog niet gebruikt, omdat er nog steeds onderzoek naar gedaan wordt. De kans is groot dat we dit in de toekomst ook in Nederland gaan zien. Het zou kunnen dat de zonnepanelen prijs hierdoor ook naar beneden gaat. Op deze manier kunnen meer mensen het betalen en kunnen dus meer mensen duurzame energie opwekken. 

 

De laatste ontwikkeling waar ze op dit moment mee bezig zijn, is zonnepanelen in de ruimte. Daar is het langer licht dan hier op aarde, en dus helemaal niet zo’n gekke gedachte.