Ozo leuke kleding
Image default
Shopping / Clothing

Wat is een cappuccino?

 

Een cappuccino bestaat uit espresso en melk. En om heel precies te zijn, de cappuccino bestaat voor een derde uit espresso, dan een derde warme melk en dan nog een derde melkschuim. Met deze precieze afmetingen maak je dus een cappuccino. Maar nu zou je kunnen denken: wat is dan het verschil tussen een cappuccino en een latte macchiato? Want zowel de cappuccino als de latte macchiato wordt gemaakt van koffie en van melkschuim, en om dan heel precies te zijn met als basis espresso en daarbij geklopte en verwarmde volle melk. Het grote verschil tussen een cappuccino en een latte macchiato zit hem in de verhoudingen en daarnaast verschillen de bereidingen van de twee drankjes ook in de volgorde.

 

Een latte macchiato bevat in verhouding tot de cappuccino meer opgeklopte melk. De melk wordt verwarmd door middel van stoom. Deze melk wordt dan in een lang glas gegoten en daarna wordt geleidelijk de espresso over het melkschuim gegoten. Deze espresso moet vers gezet zijn. Door deze manier van bereiding krijg je een mooie scheiding tussen onderaan de warme melk, daarna de verse espresso en daar boven op een heerlijk laagje van melkschuim. Het woord latte macchiato komt uit Italië en wanneer je deze Italiaanse uitdrukking zou vertalen, krijg je letterlijk vertaald ‘melk met vlekken’. Het bestaat om heel exact te zijn voor twee vijfde uit warme melk, voor een vijfde uit een laag melkschuim en dan voor de rest uit vers gezette espresso.

 

Wil je thuis ook graag een lekkere bak koffie zetten maar heb je geen behoefte aan ingewikkelde methodes om dat voor elkaar te krijgen? Probeer dan eens te kiezen voor het beste alternatief Nespresso cups. Deze goedkope Nespresso cups worden verkocht door de online winkel Koffiecupster. Zo kun je gemakkelijk en snel iedere dag genieten van een heerlijk kopje koffie.

https://www.koffiecupster.nl