Ozo leuke kleding
Image default
Shopping / Clothing

Sposata al sole

Italië staat natuurlijk bekend om haar pasta, pizza en heerlijke wijn. Er zijn jaarlijks onzettend veel toeristen richting Italië reizen, om daar te genieten van de zon en de prachtige stranden. Ook als je een liefhebber bent van cultuur heb je in dit land genoeg te bezoeken. Er zijn zelfs mensen die niks liever doen dan trouwen in dit prachtig zonnige land. Als un matrimonio in Italia (een bruiloft in Italië) voor jou ook echt een sprookjesbruiloft zou zijn, dan regel je nessun alcun problema (zonder enkel probleem) jouw droombruiloft.

Mocht reizen naar Italië en daar trouwen een droom van jou zijn, moet je ervoor zorgen dat je er minimaal een jaar van tevoren bij bent. Anders loop je het risico dat je lievelings venue al is geboekt, en je wilt natuurlijk niet dat dat zal gebeuren.

Het perfecte stappenplan

Stap 1| Wat ga je nodig hebben?

  • Een internationaal geboortebewijs
  • Een internationaal uitreksel, afkomstig uit je gemeente. Daarop zullen je burgerlijke staat en je woonplaats aangegeven moeten staan.
  • Een verklaring waarop staat dat jij en je partner allebei nog ongehuwd zijn.

Let er op dat je deze papieren in beide het Italiaans als in het Nederlands meeneemt.

Stap 2| De benodigde ocumenten 

Je zult de bovengenoemde documenten op moeten sturen naar het Italiaanse Consulaat. Na ongeveer acht weken zul je dan een bewijs ontvangen waarop staat dat je niet gehuwd bent. Je kunt met deze ‘Nulla Ostra’ een huwelijkssluiting aanvragen bij de Italiaanse gemeente waarin je wilt trouwen.

Stap 3| In ondertrouw 

Ga in ondertrouw als dit op jullie huwelijk van toepassing is.

Stap 4| De getuige(n)

In Italië is slechts één getuige toegestaan, al zijn dit er in Nederland gewoonlijk twee. Als jouw getuigen Nederlands zijn, zal er een beëdigd tolk bij moeten zijn. 

Stap 5| De huwelijksakte 

Je krijgt na afloop een huwelijksakte dat internationaal wordt erkend. Wel moet je deze bij thuiskomst bij jouw gemeente laten registeren.

http://www.reizen-italie.nl