Ozo leuke kleding
Image default
Shopping / Clothing

Muggen in de (sub)tropen

Een klamboe, wat ook wel een ‘muskietennet’ wordt genoemd in de volksmond, kan ervoor gaan zorgen dat je in de zomer wordt bescherm door muggen en andere stekende insecten wanneer je slaapt. Door een klamboe boven je bed te hangen zorg je ervoor dat geen enkel insect naar binnen kan dringen. Dit is een fijne oplossing omdat muggenbeten niet alleen heel vervelend zijn, maar ook nog eens behoorlijk gevaarlijk kunnen zijn wanneer je door de verkeerde mug wordt gebeten. Het is namelijk mogelijk dat, wanneer je je in de (sub)tropen bevindt, de mug die je heeft geprikt een drager is van een infectieziekte die je leven kan gaan bedreigen. Op het moment dat de mug je prikt kan de ziekte op je over worden gedragen.

Het is namelijk zo dat muggen maar liefst meer dan dertien soorten ziektes over kunnen dragen op de mens. Dat zijn geen onbekende namen: knokkelkoorts, gele koorts, het West-Nijl virus en natuurlijk het bekende malaria. Het is dus ontzettend belangrijk dat wanneer je op vakantie gaat naar de (sub)tropen, je voorzichtig bent en altijd onder een klamboe slaapt. Dit kan namelijk een kwestie zijn van leven of dood. Probeer dus zo goed mogelijk om de muggenbeten te voorkomen.  

Wanneer je de juiste klamboe aan het kiezen bent, moet je vooral goed kijken naar wanneer en voor wat je de klamboe wilt gaan gebruiken. Stel jezelf dus ook de vraag: waar, en waartegen? Wanneer je in Nederland blijft zal je niet perse een geïmpregneerde klamboe hoeven te gebruiken. Wel is deze handig in de tropen, omdat deze niet voor benauwing zorgt en daarnaast ook nog eens de mug doodt wanneer deze in aanraking komt met de klamboe. Je zou een klamboe kunnen kopen op shopvoorgezondheid. Deze zal genoeg bescherming bieden om je in de Europese landen te bescheren tegen de muggen.

http://www.shopvoorgezondheid.nl