Ozo leuke kleding
Image default
Shopping / Clothing

Hoe werkt HSP coaching

Wat is HSP coaching, dat is een vraag die veel mensen zich af vragen voordat ze daadwerkelijk op een gesprek gaan bij een HSP coach. Er zijn veel mensen die hooggevoelig zijn. Dit houdt in dat mensen niet goed kunnen omgaan met de hoeveelheden prikkels en emoties die ze gedurende een dag krijgen. Een voorbeeld hiervan is enorm verdrietig raken wanneer je iets fout doet op je werk. dit zijn geen fijne dingen en daarom willen mensen er ook van af kunnen komen. Zodat ze niet meer irritaties of enorme hoeveelheden emoties krijgen bij het in aanraking komen met deze prikkels. En van dit probleem af komen is dus voor veel mensen erg lastig. Het is dan ook niet voor niets dat er veel bedrijven bestaan die dit kunnen en willen behandelen. Maar kwaliteit in deze markt is essentieel want het is geen alledaags probleem verhelpen bij mensen. Vaak twijfelen mensen al of ze überhaupt hulp willen zoeken voor dit probleem en dat maakt het extra lastig. In dit artikel zal er meer informatie gegeven worden over wat een HSP coach precies in houdt.

Zoals gezegd stappen mensen met hooggevoeligheid niet graag naar hulp toe, omdat ze bang zijn en zich er vaak voor schamen. Doormiddel van goede hulp door een HSP coach kan deze barrière worden weg genomen. Bij een HSP coach zal er altijd begonnen worden met een normaal gesprek. Tijdens dit gesprek zal er onder andere vervolgens aan bod komen wat er bij de patiënt speelt en wanneer hij of zij zich weer gelukkig voelt wanneer er naar buiten gelopen wordt. Er zal door een proces dus bij de kern van de patiënt gekomen worden om overige prikkels overbodig te maken. De hsp kenmerken die een patiënt heeft zullen dus verdwijnen.

Het is dus goed om wanneer er kenmerken van hooggevoeligheid naar voren komen een HSP coach te benaderen voor hulp. Vaak geven ze professionele hulp en zorgen ze er voor dat er beter omgegaan kan worden met onder andere prikkels.

https://onesessioncoaching.nl/