Ozo leuke kleding
Image default
Shopping / Clothing

Hoe is Ten Cate ontstaan?

Er zijn veel verschillende mensen op deze aarde die allemaal hun eigen voorkeuren hebben. Zo hebben mensen ook hun eigen voorkeuren van ondergoed. Niet iedereen vind hetzelfde fijn en heeft dus niet dezelfde voorkeuren. Zo zijn er ook veel verschillende merken waarbij jij je ondergoed zou kunnen kopen. Een van de bekende merken in Nederland is Ten Cate 1952. Zij zijn al lang bezig met het maken en ontwerpen van verschillend ondergoed voor iedereen. Het is belangrijk als bedrijf dat je voor veel verschilende mensen ondergoed maakt zodat veel mensen bij jou het ondergoed kunnen kopen. 

Hoe is Ten Cate begonnen? 

In 1952 besteld de eigenaar van Ten Cate 2 rondbrei machines uit Amerika. Hij hoopt hiermee de internationale markt te kunnen veroveren met rondgebreide naadloze panties. Deze bestonden namelijk nog niet in deze tijd en waren dus erg innovatief. Omdat de werkloosheid in Twente in die tijd erg hoog. Daardoor heeft de eigenaar van Ten Cate besloten om zijn fabriek in Twente neer te zetten. Dit is een erg goed plan want hierdoor kregen veel meer mensen in Twente een baan in de fabriek. In 1957 is Ten Cate begonnen met het aanbieden van de naadloze panties in Europa.

Een nieuw tijdperk 

Vanaf 1968 is de 4-way strech zonder zijnaden geïntroduceert. Het draagcomfort van deze panty staat al jaren bekend op de markt als een panty met een groot draaggemak. Hierna is Ten Cate verder gegaan met deze panty uit te breiden naar de wensen die de klanten op dat moment hebben. Hierdoor kunnen ze een groot deel van de markt bedienen.