Ozo leuke kleding
Image default
Shopping / Clothing

Als de schoen past, draag het!

Als je schoenen koopt is het belangrijk dat je voor het juiste schoeisel kiest. Men staat er vaak niet bij stil dat verkeerde schoenen aandoen een heleboel gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, zoals: rugpijn, kniepijn en platvoeten. Als je sinds kleinsaf aan verkeerde schoenen hebt gedragen, kan dit op latere leeftijd voor gezondheidsproblemen zorgen. Zorg er daarom voor dat je kinderen op comfortabele schoenen lopen en dat de schoenen de juiste pasvorm hebben. Zorg er ook voor dat je naar het werk niet alleen de mooiste schoenen aan hebt maar ook dat je goede schoenen aan hebt die prettig aan je voeten zitten.

Investeer in goede schoenen

Schoenen met de juiste pasvorm en goede kwaliteit zijn wat duurder maar gaan langer mee en zitten prettig aan je voeten. Het beste materiaal voor een goede paar schoenen is leer. Schoenen die van leer zijn gemaakt kunnen in het begin strak zitten maar rekken later wel uit. Schoenen die niet goed zitten zorgen voor blaren, eelt of kunnen een afwijking aan je voeten veroorzaken. Schoenen die niet de juiste pasvorm hebben zijn een marteling voor je voeten.

Wat is een goede schoen

Schoenen met een hak die hoger is dan 4 cm zijn niet comfortabel. Zeker niet als je de hele dag aan het werk bent en lang moet staan of veel moet lopen. Schoenen met een hogere hak kunnen rugklachten veroorzaken en zetten veel druk op het voorste deel van je voet. Kies daarom voor een schoen met een hak die lager is dan 4 cm en die een sluiting heeft. Schoenen met een sluiting houden je voet stabiel in tegenstelling tot instappers die wat ruim of losjes zitten. De binnenkant van een schoen moet geen oneffenheden hebben en de binnenvoering moet goed zitten. Het hielstuk moet stevig zijn omdat het jouw gewicht draagt. De zolen moeten buigbaar en stevig zijn en een goede grip hebben. Leren schoenen kun je kopen bij van Bommel schoenen.

Schoenen passen

Als de schoenen niet comfortabel zitten, is het niet waard om ze te kopen. Schoenen die nauw zitten aan je voeten gaan altijd zo blijven tenzij het van leer is. Je kunt nauwzittende schoenen naar een schoenmaker brengen die het voor je laat oprekken. Omdat je voeten niet altijd even groot zijn, dien je bij het kopen van schoenen te kiezen voor de maat van je grootste voet. Let ook op dat je tenen vrij moeten kunnen bewegen en dat de voorvoet niet breder is dan de schoen. Koop schoenen altijd later op de dag omdat je voeten later op de dag dikker worden. Pas altijd beide schoenen van een paar want het kan zijn dat een kant van de schoen niet zo lekker zit aan je voet en draag ook altijd de juiste sokken bij het passen.

Hoe onderhoud je je schoenen

Wil je dat je schoenen lang meegaan dan dien jij ze goed te onderhouden. Je schoenen regelmatig schoonmaken zorgt er niet alleen voor dat je schoeisel er keurig uitziet maar zorgt ook voor een langere houdbaarheid. Als je natte schoenen hebt, dien jij ze eerst goed te laten drogen voordat je ze weer aantrekt. Een versleten hak of zool kan vervangen worden door een professionele schoenmaker. De reparatiekosten zijn veel lager dan de kosten voor een paar nieuwe schoenen van goede kwaliteit.