Ozo leuke kleding
Image default
Dienstverlening

Hoe u de tekenen van een falende stroomonderbreker kunt herkennen

Een van de belangrijkste dingen om te herkennen als het gaat om een falende stroomonderbreker zijn de tekenen dat er iets mis is. Het meest voorkomende teken van een stroomonderbreker defect is flikkerende of dimmende lichten, wat kan wijzen op een overbelast circuit.

Flikkerende of dimmende lichten

Flikkerende of dimmende lichten kunnen een teken zijn van een overbelast circuit of een probleem met de stroomonderbreker zelf. Als u merkt dat uw lichten flikkeren of dimmen, moet u de stroomonderbreker controleren om te zien of deze is uitgevallen. Zo niet, dan moet u misschien de grootte van de zekering vergroten of de belasting van het bestaande circuit verminderen.

Brandende geuren

Als u merkt dat een brandlucht uit uw circuit breaker box, dit is een indicatie van een groot probleem en moet onmiddellijk worden aangepakt. Brandende geuren kan betekenen dat de draden zijn oververhit wat kan worden veroorzaakt door kortsluiting of een overbelaste zekering. In deze gevallen kunt u het beste uw hoofdstroom afsluiten en onmiddellijk een elektricien bellen.

Hete oppervlakken

Als de zekeringkast of de draden in uw huis heet aanvoelen, geeft dit aan dat er mogelijk te veel stroom doorheen loopt. Dit kan worden veroorzaakt door een overbelast circuit of een defecte zekering, en beide kunnen gevaarlijk zijn. Als u hete oppervlakken in uw huis opmerkt, kunt u het beste de stroom afsluiten en Elektricien Alkmaar bellen om de bedrading te inspecteren.

Visuele inspectie

Als u het prettig vindt om dit te doen, kan het nuttig zijn om uw stroomonderbreker visueel te inspecteren op tekenen van schade. Kijk naar de draden en zekeringen voor eventuele verkoolde of gesmolten gebieden die kunnen wijzen op een boogfout. Kijk ook naar de schakelaars om er zeker van te zijn dat ze goed werken. Als u als u een van deze problemen opmerkt, kunt u het beste een elektricien bellen om uw stroomonderbreker te inspecteren.