Ozo leuke kleding
Image default
Dienstverlening

Energie-efficiëntie thuis

Overweeg om te investeren in energie-efficiëntie voordat u een nieuw huis ontwerpt of uw huidige huis verbouwt. Dit resulteert in geldbesparingen terwijl u geniet van een comfortabelere en meer ontspannen leefomgeving. Het zou een goed idee zijn om tijdens het planningsproces hernieuwbare energiesystemen te onderzoeken die net zo presteren als elk ander apparaat voor koeling, verwarming en elektriciteit. Een energie-inventarisatie van een woning (ook wel een energie-audit genoemd) is de eerste stap op weg naar kostenbesparing en energieverbruik in een bestaande woning. Neem contact op met een elektricien in Arnhem als u wilt besparen op de elektriciteitskosten.

Tips om energiezuiniger te zijn

In sommige gevallen kan het nodig zijn om een meterkast vervangen Arnhem door professionals als u denkt dat dit hoge rekeningen veroorzaakt. Pas daarnaast de volgende tips toe om thuis energie zuinig te zijn:

  • Verlaag je thermostaat – Als je niet thuis bent, verlaag dan de temperatuur van je thermostaat. Door de thermostaat met slechts drie tot vijf graden te verlagen, bespaart u geld op uw energierekening en verbruikt u minder energie. U kunt een slimme thermostaat gebruiken, omdat deze een energiezuiniger gebruik mogelijk maakt.

  • Probeer restjes te composteren – Om een ​​composthoop te beginnen, heb je geen enorm gebied in je achtertuin nodig. Bij composteren stapelt organisch afval zich op en vergaat het na verloop van tijd. Het gebruik van uw groente- en fruitafval voor kunstmest is niet alleen gunstig voor uw gazon of tuin, maar vermindert ook de dagelijkse afvalproductie.

Ga voor energiezuinige apparaten

Energy Star-apparaten verbeteren de efficiëntie van uw huis, maar u kunt ook de energiekosten verlagen met uw huidige apparaten. De koelkast moet efficiënt werken, want het is vaak het meest energieverbruikende apparaat in huis. Sluit de deur regelmatig. Controleer regelmatig de afdichting op de deur. Zorg ervoor dat het luchtdicht is. Ook de temperatuur van je koelkast moet worden aangepast. Temperaturen van koelkasten en diepvriezers moeten worden ingesteld op respectievelijk 34°-40°F en 0°F. Andere apparaten kunnen ook energiezuiniger worden gemaakt door eenvoudige veranderingen in levensstijl. Kook zonder de ovendeur te openen, tenzij dit absoluut noodzakelijk is, houd het pluisfilter van uw wasdroger na elke lading schoon en gebruik de vaatwasser of wasmachine alleen wanneer deze volledig is geladen. Het consequent volgen van deze praktijken kan de energierekening verlagen en energie besparen.

Energiezuinig huis ontwerp

Als u een nieuw huis ontwerpt en bouwt of een bestaand huis verbouwd, moet u rekening houden met energie-efficiëntie kenmerken in alle betrokken aspecten. Maak een huis ontwerp waarmee u kunt besparen op bestaande bronnen. U kunt upgraden naar zonnepanelen of andere opties voor herbruikbare energie. Naast hoe u energie gebruikt, waar u woont en het klimaat waarin u leeft, moet u ook rekening houden met uw andere elementen in huis, zoals isolatie, luchtdichting, ramen, deuren, waterverwarmers, ruimteverwarmers, koelapparatuur, ventilatoren, verlichting voor binnen en buiten, en alle andere apparatuur die elektriciteit gebruikt.