Ozo leuke kleding
Image default
Dienstverlening

Nu een vaarbewijs halen, straks heerlijk het water op

Nederland is een waterland. Neem de provincie Flevoland: volledig omsloten door water. Al deze waterrijke gebieden nodigen tot recreatie uit. Zwemmen, zeilen, varen; het kan er allemaal. Het Markermeer, het Gooimeer, maar ook de Veluwerandmeren tussen Flevoland en Gelderland in. Watersportgebieden ten top.

  

Een dagje op het water

Als het voorjaar in de lucht hangt, trekken we er met z’n allen steeds meer op uit. De waterrijke gebieden lokken, de vrijheid tegemoet. Een tip voor een heerlijk dagje uit is het huren van een boot in één van de plaatsen rond de Veluwerandmeren. Bijvoorbeeld in Harderwijk of Biddinghuizen. Als u een boot huurt die niet harder vaart dan 20 km/u heeft u geen vaarbewijs nodig. Perfect voor een lekker dagje uit met het hele gezin.
Heeft varen uw hart gestolen en wilt u meer vaarmogelijkheden? In een boot die langer is dan 15 meter of sneller vaart dan 20 km/u, dan heeft u Klein Vaarbewijs I nodig. Let op: een jetski of waterscooter gaat altijd harder dan 20 km/u. Hiervoor heeft u dus zeker een vaarbewijs nodig. Bent u van plan om in de grotere wateren te gaan varen, bijvoorbeeld het Markermeer of de Waddenzee, dan is naast vaarbewijs I ook Klein Vaarbewijs II noodzakelijk om te behalen. Deze informatie geldt voor Nederland. Wilt u (ook) in het buitenland het water op, dan is het raadzaam de regels van het betreffende land er op na te slaan.

 

Voorbereiden op het vaarbewijs examen

Om u goed voor te bereiden op het theorie-examen dat door het CBR wordt afgenomen, zijn er meerdere mogelijkheden. U kunt geheel zelfstandig de theorie leren, er bestaan online cursussen of u volgt een cursus op locatie. Hierin wordt u onder leiding van een docent klaargestoomd voor het examen. Ook in het gebied van de randmeren tussen Flevoland en Gelderland kunt u uitstekend terecht voor het halen van uw vaarbewijs.
Aan de hand van een cursusboek en privé- of groepslessen leert u in één dag alle ins en outs over varen met een boot en kunt u met een gerust hart op voor uw examen. En daarna lokt de vrijheid van waterrijk Nederland.