Ozo leuke kleding
Image default
Winkelen

Waarom een afdruiprek in je keuken?

De keuken is een van de meest gebruikte kamers in je huis, maar er kan al snel een chaos ontstaan! De oplossing voor dit probleem? Een afdruiprek. Hiermee kun je de keuken mooi en netjes houden. In dit artikel gaan we in op de voordelen van een afdruiprek en waarom elke keuken deze aan moet schaffen.

Wat is een afdruiprek?

Een afdruiprek is een handig accessoire voor in de keuken. Het is een metalen frame dat je kunt opbergen en plaatsen aan de zijkant van je gootsteen of je aanrechtblad. Het is gevuld met plastic of metalen roosters waar voedsel op komt te liggen als je het wast, schilt of snijdt. Je voedsel wordt zo afgedruppeld voordat je het opdient.

Waarom een afdruiprek?

Wanneer je een afdruiprek hebt, hou je je aanrecht en gootsteen snel en makkelijk schoon. Maar dat is nog lang niet alles. Hieronder zetten we 5 voordelen van een afdruiprek op een rij:

1. Ruimtebesparing

Met een afdruiprek hoef je geen voedsel méér op een apart bord te leggen. De roosters zijn precies daar waar je het voedsel wacht. Zo bespaar je de extra stap en nog beter: je bespaart hiermee ook veel ruimte in je keuken.

2. Makkelijk te reinigen

De roosters in een afdruiprek zijn gemaakt van aluminium of staal. Hierdoor kun je ze makkelijk afnemen met warm water en afwasmiddel. Daarnaast dienen de roosters ook als extra snijplank. Zo hoef je je aanrecht of snijplank minder vaak af te wassen.

3. Voorkomt schimmel en mildew

Het voedsel dat je afwerpt in een afdruiprek krijgt veel minder kans om schimmel of mildew te ontwikkelen dan wanneer het in een bak of bijvoorbeeld op een aanrecht blad zou liggen.

4. Voorkomt slippen en glijden

Na het wassen van je voedsel kan het nog erg glad worden. Een afdruiprek heeft aan de onderkant kleine noppen waardoor je voedsel minder kans heeft om uit je handen te glijden.

5. Ruimte voor kruiden en snacks

Het frame van een afdruiprek is meestal vrij hoog. Zo heb je genoeg ruimte om je kleine ingrediënten zoals kruiden en snacks mooi geordend te plaatsen.

Vergelijking beste afdruiprek

Sta je op het punt om een afdruiprek aan te schaffen? Kijk dan eerst eens op hobbykokcommunity.nl voor de vergelijking beste afdruiprek. Hier lees je alle voordelen en nadelen van verschillende afdruiprekken en zo vind je precies wat het beste bij jouw keuken past.

Conclusie

Een afdruiprek is een echte must-have om jouw keuken netjes en schoon te houden. Het helpt bij het organiseren, voorkomt schimmel en mildew en heeft zelfs extra functies. Dus waar wacht je nog op, bekijk nu direct de vergelijking beste afdruiprek en ga voor dat extra stukje schoonheid en organisatie in jouw keuken!