Ozo leuke kleding
Image default
Bedrijven

Starten met hardlopen doe je zo!

Heb je het idee in je hoofd gehaald om te gaan hardlopen? Dan is het handig om vooraf een plan te maken met doelen. Op die manier is de kans dat je het volhoudt namelijk groter. Voor dit plan hebben we een aantal handige tips voor je, zodat je het goed gaat volhouden…

Jogging suits en hardloopschoenen

Ten eerste moet je natuurlijk wel de basis in huis hebben. Ben je een vrouw dan moet je ook nog denken aan een goede sportbeha. Maar, sowieso zijn wat jogging suits en hardloopschoenen geen overbodige luxe. Het voordeel van jogging suits is dat je ze ook nog eens gewoon kan dragen. Dus snel naar de winkel en pak die hardloopschoenen en jogging suits.

Helder doel en leg de lat laag

Het helpt niet om een onmogelijk doel voor ogen te hebben. Het helpt om een doel voor ogen te hebben waarvan je gelooft dat je het kan. Juist door de lat laag te leggen, gaat het je lukken. En, als je zover bent? Dan kun je altijd nog weer de lat omhoog doen toch? Probeer eerst die lage lat maar. Stel jezelf bijvoorbeeld als doel om binnen 10 weken 4 kilometer hard te lopen. Als je jong bent en een redelijk gezond lichaam hebt zonder overgewicht, is binnen 8 weken 5 kilometer hardlopen ook makkelijk mogelijk.

Maak een plan

Hoe vaak in de week ga je daarvoor lopen en welk schema ga je volgen? Tip: er zijn op YouTube diverse schema’s die je zo kunt gebruiken. Je hoeft het wiel immers niet twee keer uit te vinden. Ga vervolgens elke keer het plan volgen. Begin de eerste keer met wandelen: gewoon met je jogging suit en hardloopschoenen aan. Op die manier kun je al een route verkennen en wennen aan het in beweging komen.

Warming up en cooling down

Vergeet niet het opwarmen en de cooling down. Doe je dat niet? Dan is de kans groot dat je blessures krijgt. Wees verstandig en investeer die eerste en laatste vijf minuten dus in jezelf. Weet je niet zo goed wat je hiervoor moet doen? Check ook hiervoor weer YouTube.

https://pfashion.nl/product-categorie/jogging-suits-set/