Ozo leuke kleding
Image default
Bedrijven

Linedance met je dochter

Wil jij eens iets leuks doen met je kleine dochter? Dan is linedance misschien wel net wat je nodig hebt. Linedance is net zo moeilijk als je het zelf maakt en je hebt er ook niet zoveel voor nodig. Je krijgt zo beweging op superleuke manier.

Cowboylaarsjes dames

Linedance kan op allerlei soorten muziek. Wel zie je vaak dat er vaak countrymuziek ingezet wordt. Dan is het ook vaak gebruikelijk om een cowboylaarsjes aan te doen. Dus je kunt al wat voorpret opdoen door vooraf cowboylaarsjes dames aan te schaffen.

Cowboylaars meisje

Jouw dochter wil natuurlijk ook iets leuks aan. Dus ga als je shopt voor cowboylaarsjes dames ook shoppen voor cowboylaars meisje. Samen shoppen is natuurlijk helemaal leuk. Check natuurlijk wel of jouw dochter een keer met jou wil linedancen. Een paar mooie laarsjes helpen haar misschien wel over de drempel.

Leuke hoed en aanmelden

Verder maakt een leuke cowboyhoed het verhaaltje helemaal af. Nu ben je wel klaar om te gaan aanmelden bij een leuke linedance club voor een proefles. Spannend! Is het misschien een beetje te spannend? Lees dan even wat je verder nog nodig hebt.

Er zijn verschillende clubs waar je kunt linedancen. Soms bij een dansschool of bij een wijkgebouw waar linedance wordt gegeven.

Voorbereiding eerste linedance

Je moet wel ritmegevoel hebben om te kunnen dansen natuurlijk. Verder is het gewoon een kwestie van oefenen. Maak je niet druk als het niet meteen lukt. Bovendien kun je thuis ook nog eens samen oefenen. Of je bekijk een YouTube filmpje waarin ze dingen uitleggen. Hoewel de één het sneller leert dan de ander, is oefening het grootste geheim. Laat de moed dus niet te vroeg zakken.

De linedance is ontstaan in Amerika. Wat kenmerkend is dat er in een rij wordt gedanst. Vaak is er een basis van vaste danspassen die herhaald worden. Als je dit kunt, dan kun je in ieder geval al een beetje meekomen.

Vroeger was linedance alleen op countrymuziek. Dat is nu allang niet meer zo. Wel is country wel wat je het vaakst hoort bij linedance.

https://www.bootstock.nl/nl/dames/