Ozo leuke kleding
Image default
Bedrijven

Het toepassen van Mediation Rotterdam in uw situatie

Indien u zichzelf in een geschil vindt, kan het handig zijn om fijne Mediation Rotterdam in te schakelen. Het maakt niet uit of het om een zakelijk of een privé geschil gaat. Mediation Rotterdam is voor alle rechtsgebieden beschikbaar. Enkele mediators zijn wel gespecialiseerd in bepaalde gebieden. Het kan dan handig zijn om een specifiek iemand te benaderen. Ook wordt u vaak doorverwezen indien u bij de verkeerde persoon beland bent. Het kan verstandig zijn om van te voren uit te zoeken welke mediator een oplossing zou kunnen bieden indien er mogelijk ooit een verschil komt. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn als u in een contract een beding op neemt dat u naar een mediator gaat indien u ooit een geschil krijgt. Bij zo een beding kan het erg handig zijn om ook de mediator alvast uit te kiezen zodat deze echt onpartijdig is.

De voordelen van Mediation Rotterdam

Het grootste voordeel van Mediation Rotterdam is dat het achter gesloten deuren plaatsvindt. Waar een rechter bijna altijd openlijk uitspraak doet, hoeft bij Mediation Rotterdam niemand de uitkomst te weten. Dat is vooral fijn als het gaat om zakelijke geschillen met bijvoorbeeld een leverancier of afnemer. U wilt natuurlijk niet dat uw prijsafspraken bij uw concurrentie terecht komen. Een ander moment waarop Mediation Rotterdam de uitkomst kan bieden is als u een geschil heeft en het recht beide partijen niet tevreden zal stellen. Soms is de uitkomst bij de rechtbank niet de uitkomst die het gunstigste is voor beide partijen.

De overige opties

Naast Mediation Rotterdam zijn er ook andere opties indien u een geschil heeft. Echter is Mediation Rotterdam vaak voor zakelijke geschillen het beste. Voor geschillen met uw werkgever kan Mediation Rotterdam een oplossing zijn indien u bij het bedrijf wilt blijven werken. Voor een bestuursrechtelijk geschil is Mediation Rotterdam vaak in het nadeel van de burger omdat de burger erg goed wordt beschermd in het proces bij de rechtbank bij het bestuursrecht.