Ozo leuke kleding
Image default
Financieel

Waarom is niet iedere boekhouder een accountant in Venlo?

De term accountant is beschermd. Dat wil zeggen dat een boekhouder in de omgeving van Venlo die niet is geregistreerd als accountant, zich ook niet zo mag noemen. Als een kantoor zich dus presenteert als accountant in de buurt van Venlo, dan mag u ervanuit gaan dat bij het kantoor minimaal één geregistreerde accountant werkzaam is. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat er daarnaast medewerkers werkzaam zijn die boekhoudkundige kennis hebben maar geen Accountancy hebben gestudeerd. De accountant blijft dan altijd verantwoordelijk voor de gang van zaken binnen het kantoor en is aansprakelijk voor het correct uitvoeren van de werkzaamheden voor cliënten.

Wat kan de accountant voor u doen?

Een accountant uit de omgeving van Tegelen of Venlo kan voor u uw administratie voeren. Dat kan zo ver gaan dat u er zelf niets aan doet. U levert alleen uw facturen in en de rest wordt door het kantoor gedaan. Maar uw boekhouder in de omgeving van Venlo is niet eindverantwoordelijk. U dient er dus voor te zorgen dat alle stukken op tijd bij de boekhouder worden aangeleverd. Als u dat niet doet, dan kan er immers ook geen aangifte worden ingevuld en ingestuurd. U bent en blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het op tijd indienen van de aangiftes, ook als u hiervoor een externe partij in de arm neemt.

Welke boekhouder in de omgeving van Venlo kan mijn administratie doen?

Als u op zoek bent naar een goede en ervaren accountant in de buurt van Venlo, neem dan eens contact op met Schreurs Winters Accountants & Bedrijfsadviseurs uit Tegelen. Zij kunnen uw administratie van u overnemen als u zzp’er bent of onder het mkb valt. Deze boekhouder uit de omgeving van Venlo kan u ook advies geven over financiële zaken zoals het aanvragen van een bedrijfskrediet enadvies geven over de aan- of verkoop van een bedrijfspand.