Ozo leuke kleding
Image default
Kinderen

Wanneer een bad geven aan een pasgeboren baby

Of u nu een pasgeboren baby heeft of van plan bent uw eerste kind in bad te doen, u vraagt zich misschien af wanneer u een bad moet geven. Het is belangrijk om te onthouden dat de eerste paar weken erg belangrijk zijn. Het is ook belangrijk om te voorkomen dat uw pasgeborene verdrinkt. Om ervoor te zorgen dat uw kind niet verdrinkt, volgt u deze tips: wieg de baby met één arm, was het lichaam met de andere, en vermijd dat er water in de neus of oren komt.

Begin met het vullen van de gootsteen of het babybadje met een paar centimeter warm water. Leg de baby dan met de voetjes eerst in het water. Zorg ervoor dat u de baby goed in de gaten houdt, want hij zal glad zijn terwijl hij in het water ligt. Terwijl u een bad geeft, moet u het hoofd van de baby boven water houden en regelmatig water over het lichaamsdeel gieten om te voorkomen dat de baby stikt.

Tijdens het bad kunt u de baby het beste rechtop houden om te voorkomen dat de baby rondrolt. De baby moet door één ouder worden ondersteund en vastgehouden. De andere ouder kan de voeten van de baby leiden om te voorkomen dat hij in het water valt. Gebruik een plastic beker om de zeep van de huid van de baby te spoelen, en dep de baby droog. Tijdens het bad moet de baby warm gehouden worden door de ouders. Als het water te warm is, moet het water regelmatig over de baby worden gegoten.

De eerste keer dat u uw pasgeboren baby een bad geeft, moet u het bad lauw houden. Een warm bad is rustgevender voor uw pasgeboren baby dan een koud bad. Een lauw bad is ook makkelijker voor de huid, en u kunt het gezicht en de geslachtsdelen van uw kind alleen met water wassen. Als uw kind goed schoon is, is de volgende stap het aantrekken van kleertjes.

Zodra de navelstreng is gevallen, kunt u uw pasgeborene in een warm bad leggen. Het is belangrijk om te onthouden dat je baby glad zal zijn als hij nat is, dus wees extra voorzichtig. Tijdens de eerste dagen kunt u uw baby een sponsbad geven. Dit is de gemakkelijkste manier om uw pasgeborene een bad te geven. Als de navelstreng eenmaal los is, kunt u uw baby direct in het water leggen.

De eerste keer dat u uw pasgeborene een badje geeft, moet u het badje warm houden. Een lauw badje is veilig voor je baby, omdat het water dan niet onderkoeld raakt. Als algemene regel geldt: gebruik lauw water om uw baby in bad te doen. Maar als u zich daar niet prettig bij voelt, kunt u ook warm water over uw baby gieten. Als u uw pasgeborene wilt baden, zorg er dan voor dat de temperatuur van het water op het juiste niveau is.