Ozo leuke kleding
Image default
Winkelen

Welke babykleding moet ik bestellen?

Het is zover! Je bent zwanger en nu wil je natuurlijk babykleding gaan bestellen. Je hoeft niet meteen heel erg veel te bestellen maar er zijn een paar dingen die je zeker in het begin echt wel nodig gaat hebben. Wat zijn de meest makkelijke en handige artikelen die je echt nodig hebt?

Wat heb je echt nodig voor jouw kleine?

Zoals we allemaal wel weten groeit een baby ontzettend snel. Voor je het weet heb je een zee van kleding waar hij of zij alweer is uitgegroeid. Toch kan je vanzelfsprekend niet zonder en heb je echt wel het een en ander nodig. Het kledingstuk wat je het meest nodig gaat hebben zijn rompertjes. Deze kan je eigenlijk nooit genoeg hebben. Ook box pakjes zijn enorm fijn om te hebben voor de kleine. Deze bestaan uit 1 stuk en kunnen vaak van boven tot onder helemaal open gemaakt worden en gesloten worden door middel van drukknoopjes. Dit is zeker met het aan en uitkleden van de kleine erg handig.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van babykleding?

Wanneer je babykleding uit gaat kiezen zijn er een paar dingen waarop je moet letten. Neem kleertjes die een ruime opening hebben bij de hals. Dit geld vooral voor shirtjes met lange en korte mouwen. Vergeet ook niet om een mutsje of een petje in de garderobe te hebben van jouw kleine. Dit is zowel in de zomer als in de winter echt wel iets wat jouw kindje nodig heeft. De meeste warmte wordt namelijk via het hoofd afgevoerd en het is soms voor een baby nog moeilijk om zichzelf op temperatuur te houden.
Zorg dat de kleding die je uitkiest soepel en zacht is. Persoonlijk raden wij niet aan om kleding van spijkerstof te kopen omdat dit nogal stug is en dit voor de kleine niet erg lekker zit. Neem ook geen kleding die voorzien is van heel veel tierelantijntjes. Jouw kindje ligt nog heel erg veel en dit zou dan alleen maar in de weg zitten. Jouw kindje moet natuurlijk wel comfortabel liggen. 

Bestel niet teveel van dezelfde maat

Als tip willen wij meegeven om niet teveel in dezelfde maat te bestellen. Vaak krijg je van het kraambezoek ook nog kleding voor de kleine. Je hebt dan al heel gauw in de kleinste maatjes heel veel kleding en de grotere maatjes wat minder. Probeer het dus een beetje te verdelen wat maat aan gaat.