Ozo leuke kleding
Image default
Bedrijven

Je sneakers weer laten uitzien alsof ze nieuw zijn

Je sneakers blijven geliefd: ze raken namelijk nooit uit de mode. Dat is logisch, want je kunt ze zowel met een casual als een sportieve outfit combineren. Je sneakers gaan dan ook lang mee, maar hoe zorg je ervoor dat je sneakers er na een tijdje ook nog uitzien als nieuw? Dat kun je alleen maar doen door ze te poetsen. Dat kun je het beste doen in twee stappen.

Stappen om te poetsen

Stap 1: je veters uit je sneakers halen.

Wat je als eerste doet, is de veters uit je sneakers halen. Je probeert nu het ergste vuil alvast te verwijderen met een doekje. Je veters doe je bij de was. Let wel op dat je ze in een waszakje doet.

Stap 2: houd rekening met het type schoen en ga vervolgens pas poetsen.

Elke sneaker moet anders worden schoongemaakt, want het materiaal van elke sneaker is anders.

Bij stoffen sneakers gebruik je een sneaker cleaner en wrijf je met een borstel de sneaker en de zool in. De vlekken en het vuil zullen nu snel verdwijnen. Laat ze daarna drogen en ze zijn weer als nieuw.

Bij een leren of synthetische sneaker moet je al regelmatiger poetsen dan bij een stoffen sneaker. Het leer kan namelijk makkelijk uitdrogen. Je poetst deze sneaker ook met een sneaker cleaner, maar let op dat de sneaker wel volledig droog is. De schoen kun je ook poetsen met een schoensmeer.

Bij suède sneakers moet je de sneakers op een andere manier poetsen dan de voorgaande twee. Suède is erg kwetsbaar. Borstel het ergste vuil weg met een speciale borstel en de vlekken kun je weghalen met een speciale gum. Mochten je sneakers daarna nog vies zijn kun je wederom een sneaker cleaner gebruiken, maar pas op dat je dit middel niet zo op de sneaker smeert. Meng dit altijd met een klein beetje lauw water. Dep daarna de borstel in het water en borstel de sneaker hiermee opnieuw. Dep de sneaker daarna droog met een zachte doek. Probeer dit met draaiende bewegingen te doen, want dan trekt het vocht uit het leer en ziet het suède eruit als nieuw.

Extra tip

Het is slim om voor het poetsen je sneaker op te vullen met bijvoorbeeld keukenpapier. Je kunt op deze manier overal goed bij. Gebruik geen kranten, want doordat de schoen nat wordt met poetsen kunnen de lettertjes van de krant gaan afgeven.

Cleaner aanschaffen

Een sneaker cleaner kun je gemakkelijk online aanschaffen. Vaak kun je dan ook benodigdheden erbij bestellen, zoals bijvoorbeeld een borstel. Je kunt deze spullen bijvoorbeeld aanschaffen bij de Sneaker Reiniger. Veel succes met het poetsen van jouw sneakers!

https://sneakersreinigen.nl/product-categorie/sneakers-zelf-schoonmaken/