Ozo leuke kleding
Image default
Beauty en verzorging

Hoe verwijder ik frituurlucht uit mijn kleding zonder het te wassen?

Het is een bekend gegeven dat luchtjes snel in kleding en andere soorten textiel trekken. Je merkt vaak meteen wanneer iemand honden heeft thuis, puur vanwege de geur. Ook geuren van het koken trekken razendsnel in je kleding. 

Veruit de meest vervelende geur van eten die in je kleding kan trekken, is de geur van de frituurpan. Dit is een sterke, nare en doordringende geur die lastig uit je kleding te krijgen is. Vaak los je dit probleem alleen op om je kleding te wassen. Maar je hebt hier niet altijd even veel zin in. Natuurlijk kan het ook altijd voorkomen dat je in de middag wat in de frituurpan gooit, en dan zit je er niet op te wachten om nieuwe kleding aan te moeten doen.

Hoe kun je gemakkelijk frituurlucht verwijderen uit kleren zonder deze te hoeven wassen? 

Gel

Allereerst kun je een gel gebruiken in de kamer. Er bestaan speciale potten met gel die je in iedere kamer kan neerzetten. De gel heeft van zichzelf een fijne geur en daarnaast neutraliseert hij de nare luchtjes binnenshuis. Afhankelijk van de soort gel die je koopt, zorgt deze tussen de 60 en 90 dagen voor een neutralisatie van allerlei soorten geurtjes. Luchtjes zoals rook, frituurgeur en dierenvacht zijn al snel verleden tijd.

Je kunt de gel gebruiken in combinatie met een fan. Deze richt je op de pot, waardoor de geur van de gel door de hele kamer verspreid wordt.

Spray 

Daarnaast bestaat er natuurlijk de spray. Veel mensen gebruiken al een spraybus in huis om nare geurtjes tegen te gaan. Maar vaak zijn dit zwakke sprays die enkel goed zijn om de lucht voor korte tijd een lekker geurtje te geven. Wanneer de spraywolk wegtrekt, heb je alsnog last van een nare geur. Om eenvoudig frituurlucht te verwijderen uit kleren, is een sterke en doordringende spray een goede oplossing.

Wanneer je een penetrator spray gebruikt, zorgt dit ervoor dat de luchtjes voor goed uit het textiel verdwijnen zonder continu een was te moeten draaien. De spray is zodanig sterk, dat het in het textiel trekt en de luchtjes elimineert. 

Snel frituurlucht verwijderen uit kleren? Kies dan voor een gel of een spray voor optimaal resultaat!

Gerelateerde artikelen

Clip extensions zijn makkelijk in gebruik