Ozo leuke kleding
Image default
Beauty en verzorging

Soorten huidbehandelingen die u kunt krijgen bij huidtherapie

Het kan een uitdaging zijn om de beste huidbehandeling voor u te kiezen. Dit komt omdat er zoveel verschillende soorten beschikbaar zijn. Hier zijn enkele van de meest voorkomende huidbehandelingen die u kunt laten doen bij huidtherapie Eemland in Amersfoort.

KTP-laserbehandeling

Net als laserontharing Amersfoort gaat het om laserapparatuur. De KTP-laser is een handig hulpmiddel voor het behandelen van huidvlekken, rosacea (roodheid) en pigmentvlekken. Lichtstralen worden geproduceerd door de laser. Dit wordt omgezet in energie en opgenomen door het pigment en de bloedvaten. Hemoglobine, een eiwit dat voorkomt in rode bloedcellen, absorbeert de energie en zet het om in warmte. De bloedvaten die het lichaam gebruikt voor de reiniging worden hierdoor vernietigd. Bij het behandelen van een pigmentvlek creëert de laser een donkere verkleuring die na enkele dagen afbladdert.

Oedeemtherapie

De abnormale ophoping van vocht in specifieke lichaamsweefsels staat bekend als oedeem (of oedeem). Er kan zich vocht ophopen in de longen of onder de huid, meestal in afhankelijke gebieden zoals de benen. De locatie van het oedeem kan de medische professional de eerste hints geven over de oorzaak van de vloeistofophoping. Het is cruciaal om te beseffen dat, hoewel oedeem zelf fysiek beperkend kan zijn, het identificeren van de onderliggende reden cruciaal is, zodat een passende behandeling kan worden gegeven aan de ziekte die het oedeem veroorzaakt. Een of beide benen die plotseling opzwellen, kunnen wijzen op een ernstige medische aandoening. Als dit gebeurt, zoek dan onmiddellijk medische hulp.

Microdermabrasie

Een minimaal invasief proces genaamd microdermabrasie wordt gebruikt om de algehele textuur en toon van de huid te verbeteren. Het kan het uiterlijk van melasma, ouderdomsvlekken, acne littekens, fijne lijntjes, rimpels, beschadiging door de zon en andere huid gerelateerde problemen verminderen. Om de huid te revitaliseren, wordt een gespecialiseerde applicator met een schurend oppervlak gebruikt om de dikke buitenste laag van de huid voorzichtig weg te schuren. Voor de meeste huidtypes en -tonen wordt microdermabrasie als een veilige procedure beschouwd. Degenen die de volgende huidproblemen hebben, kunnen besluiten om de procedure te ondergaan: vergrote poriën en mee-eters, fijne lijntjes en rimpels hyperpigmentatie, ouderdomsvlekken en bruine vlekken, acne en acne littekens, striae doffe teint, ongelijkmatige teint en textuur, melasma en beschadiging door de zon.