Ozo leuke kleding
Image default
Woning en Tuin

Hoe hardhouten vloer glanzend te maken?

Wil je je houten vloer altijd laten glanzen? Vegen en dweilen is niet genoeg. U moet verschillende onderhoudsprocessen uitvoeren om een ​​saai uiterlijk te voorkomen. Je kunt je vloer handmatig stofzuigen of een robotstofzuiger gebruiken om stof en vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat u een bezem met zachte haren gebruikt om de hardhouten vloer schoon te maken. Voor het dweilen van deze vloer kunt u een vochtige dweil en microvezelpad gebruiken. Trouwens, als je krassen van het meubilair wilt voorkomen, moet je de meubelpads toevoegen aan de poten van de banken, stoelen en tafels.

 

Welke materialen kunt u gebruiken om de hardhouten vloer schoon te maken?

Om de vloer regelmatig schoon te maken, kunt u een zachte bezem en stoffer gebruiken. Dan moet je een stofzuiger voorbereiden. Kies de stofzuiger die een zachte rolkop heeft. Bovendien moet hij gemakkelijk kunnen manoeuvreren. Verder heb je een microvezel dweil nodig. U dient de dweil aan te schaffen met een draaibare kop en herbruikbare pad. Vermijd het gebruik van sterke azijn om de hardhouten vloer schoon te maken. Het gebruik van zuiveringszout wordt ook niet aanbevolen. Deze materialen kunnen de glans van de hardhouten vloer aantasten. Het is beter om een ​​reinigingsoplossing te gebruiken die speciaal is ontworpen voor hardhouten vloeren.

 

Wat maakt uw hardhouten vloer er saai uit?

Er zijn verschillende redenen waarom uw hardhouten vloer zijn glans kan verliezen. U kunt eerst de vuile dweil gebruiken om het stof te verdelen. Zorg ervoor dat u de vloer schoon hebt geveegd voordat u de vloer dweilt. Dan kan de dofheid worden veroorzaakt door de vloerreiniger die u gebruikt. Verschillende wassen op acrylbasis kunnen de glans van de vloer aantasten. U moet het gebruik van agressieve chemicaliën zoals ammoniak, chloorbleekmiddel, dennenolie en onverdunde azijn vermijden. Bovendien kunt u bij het reinigen van de vloer te veel schoonmaakmiddel gebruiken. Het kan de vloer erger maken. Ook moet u de vloer dweilen of in de was zetten met een microvezeldweil om een ​​glanzende vloer te krijgen. De dofheid wordt soms veroorzaakt door de klauwen van uw huisdier en de harde hakken van uw schoenen. Ten slotte moet u de vloer afdichten met een polyurethaanafwerking om de glans te behouden.