Ozo leuke kleding
Image default
Mode en Kleding

Je eigen kleding maken!

Ben je creatief maar kun je die creativiteit niet altijd kwijt? De een gaat knutselen, de ander gaat de keuken in om de lekkerste gerechten te maken. Maar ook kan het leuk zijn om je eigen kleding te maken! Dit is een leuke en ontspannende bezigheid en tegelijkertijd heb je op deze manier unieke items in je kledingkast hangen. Maar waar moet je nou eigenlijk beginnen?

Begin niet te moeilijk

Tuurlijk wil je direct de mooiste jurk of maatpak maken maar probeer eerst de basis onder de knie te krijgen en een beetje gevoel met stoffen te krijgen voordat je aan een heel moeilijk project begint. Je kan het beste beginnen met een leuke rok bijvoorbeeld. Op Pinterest kun je eventueel leuke patronen vinden op beginnersniveau.

Stoffen kopen  

Wanneer je een patroon hebt gevonden die je wil gebruiken kun je een leuke stof gaan zoeken waarvan je het kledingstuk wil gaan maken. Kijk vooral de eerste keer goed naar welke stoffen je wil gebruiken omdat de ene stof makkelijker is dan de andere. Geweven stoffen zijn gemakkelijker om mee te werken dan bijvoorbeeld gebreide stoffen. Wil je online stoffen kopen? Let hier dan goed op!  

Probeer het simpel te houden

Wanneer je begint met iets nieuws dan is het een grote valkuil om gelijk teveel te willen. Wanneer je begint en het mislukt keer op keer dan is vaak het plezier snel weg. Dus neem kleine stapjes en probeer het stap voor stap onder de knie te krijgen.

Tutorial

Wanneer je er zelf niet uitkomt of je wil even wat tips krijgen voordat je begint kun je ook altijd een tutorial opzoeken op bijvoorbeeld Youtube. Er zijn genoeg mensen die je willen helpen met het leren van een nieuwe hobby. Kijk welke filmpjes je fijn vind om te kijken en welke duidelijk genoeg zijn voor jou en je kunt aan de slag gaan!