Ozo leuke kleding
Image default
Mode en Kleding

Kindervoeten en schoenen

De voet is een complexe structuur van 26 botten en 35 gewrichten, die bijeengehouden en ondersteund worden door de ligamenten. De voet van een baby is met vet bekleed en is zeer soepel.

De meeste kinderen beginnen te lopen ergens tussen 8 en 18 maanden oud. De meeste peuters zijn platvoets als ze voor het eerst beginnen te lopen, of hebben de neiging hun voeten naar binnen te draaien, omdat de spierkracht en de stijfheid van de banden de andere ontwikkeling moeten inhalen. De platvoetigheid verbetert bijna altijd naarmate de botten zich ontwikkelen en de voeten sterker worden.

Ga altijd naar je podoloog of arts als je je zorgen maakt over de voeten van je kind of de manier waarop ze lopen (hun gang).

Kinderen en het dragen van schoenen
Een kind dat leert lopen ontvangt belangrijke zintuiglijke informatie van de voetzolen die de grond raken. Schoeisel helpt om hun voeten te beschermen tegen verwondingen en tegen de warmte en de kou.

Als peuters leren lopen, moeten ze zo veel mogelijk op blote voeten of in een schoen met zachte zolen lopen, zodat ze kunnen voelen wat ze met hun voeten aanraken en spierkracht ontwikkelen.Als peuters een tijdlang zelfverzekerd op hun voeten hebben gelopen, kunnen ze overgaan op een schoen met stevigere zolen.Laat de schoenen van je kind vakkundig aanmeten, waarbij ook elke voet op lengte en breedte gemeten moet worden. Kindervoeten groeien heel snel en hun schoenmaat moet misschien om de paar maanden worden aangepast. Te krappe schoenen kunnen het lopen van je kind belemmeren en problemen veroorzaken, zoals ingegroeide teennagels.

Op zoek naar goede kinderschoenen? Kijk dan zeker eens bij Shoesme.