Ozo leuke kleding
Image default
Winkelen

De sneaker: vier tips

Sneakers zijn niet meer uit ons leven weg te denken. Ze zijn er voor dames, heren en kinderen in alle soorten en maten en gaan als zoete broodjes over de toonbank. Ben jij op zoek naar fijne en duurzame sneakers? Mason Garments schoenen zijn bijvoorbeeld prachtig. Verder zijn dit vier tips voor de aanschaf en het onderhoud van je sneakers.

Schoon houden

We vallen vaak voor die prachtige witte sneakers. Ze zijn alleen een drama om schoon te houden! Eén ding is duidelijk: stop je sneakers nooit in de wasmachine. Daar gaan ze kapot van. Als het één keer goed gaat, wil dat niet zeggen dat het de tweede keer ook goed gaat. Houd witte sneakers wit door ze na iedere beurt af te nemen met een vochtige doek met wat afwasmiddel. Geef het vuil niet de mogelijkheid om in het materiaal te trekken.

Ga voor een gestikte zool

De meeste sneakers hebben een zool die aan de schoen gelijmd zit. Als je wil dat jouw sneaker zo lang mogelijk mee gaat, ga dan op zoek naar een sneaker met een gestikte zool. Haal als dat mogelijk is de binnenzool uit de schoen en kijk of je daaronder stiksels ziet zitten. Is dat het geval? Dan heb je te maken met een gestikte zool. 

Veters

Kijk kritisch naar de veters van jouw nieuwe sneakers. Er is niets zo vervelend als te lange of te korte veters. Als dat het geval is, koop dan bij de schoenenwinkel een extra setje veters. Als je schoenen op termijn een beetje smoezelig worden, kan het ook een wereld van verschil zijn als je de veters even vervangt.

Een eigen inlegzool?

Steeds meer mensen hebben een eigen inlegzool. Hoewel je bij de meeste sneakers de binnenzool gewoon eruit kan halen en kan vervangen met je eigen binnenzool is dat niet altijd het geval. Soms zit de binnenzool vastgelijmd aan de schoen. Dat is gemakkelijk op te lossen met een föhn. Door met een hete föhn tegen de binnenzool te blazen wordt de lijm weer zacht en kun je de zool uit de schoen trekken zonder de schoen verder te beschadigen.