Ozo leuke kleding
Image default
Kinderen

Jongenskleding altijd kapot? Zo los je het op!

Jongens kunnen soms wildebrassen zijn. Ze klimmen, rennen en bouwen hele hutten, waarbij ze niet te veel nadenken over hun kleren. De jongenskleding wordt vuil en er kunnen zich scheurtjes en gaatjes in de stof voordoen. Als ouder kan dit soms hel frustrerend zijn, aangezien je het gevoel kan krijgen dat je continu aan het wassen bent of de hele tijd nieuwe kleren moet kopen. Daarom zetten we hier wat tip neer om je te helpen met je jongenskleding!

 

Heb verschillende kleding voor verschillende gelegenheden

Het klinkt misschien heel logisch, maar het is goed om bepaalde kledingstukken een bepaald doel toe te wijzen. Dit is een activiteit die je trouwens met je zoon kan doen, als hij wat interesse toont. Je kan met hem door de kleren gaan en beslissen welke hij kan gebruiken voor de jeugdbeweging en het ravotten, welke hij naar school draagt en in welke kleren hij kan dragen om thuis te zitten. Hierdoor verslijt hij maar een klein aantal kleren en weet hij meteen ook wat hij wanneer kan dragen!

 

Koop jongenskleding van goede kwaliteit

Voor kinderen moet je als ouder sowieso vaker nieuwe kleding kopen omdat ze constant blijven groeien. Daarom ben je misschien geneigd om snel op zoek te gaan naar goedkopere jongenskleding, maar helaas is de kwaliteit niet altijd even goed.

Omdat jongens zo veel ravotten in hun kleren, is het een goed idee om kleding te kopen dat wat langer meegaat. Zorg dat de stoffen niet te dun zijn en tegen het regelmatige wassen kunnen.

 

Probeer zo veel mogelijk te herstellen

Omdat jongenskleding zo vaak kapot gaat, moet je als ouder goed worden in het herstellen van de kleding. Omdat het jongens vaak niet kan schelen of hun jeans genaaid is of een lap stof hun knie bedekt, is het een ideale oplossing voor hun kledij. Wanneer je dan kleding van een hoge kwaliteit hebt, kan je gemakkelijker naaien zonder dat de stof meetrekt!