Ozo leuke kleding
Image default
Aanbiedingen

Trachycarpus Fortunei

Trachycarpus Fortunei 

De Trachycarpus Fortunei behoort tot de palmbomen en valt onder de Chinese waaierpalm. De palmboom is één van de meest bekende palmbomen in Europa. Net als vele andere planten, is ook deze plant voorzien van een bladeren. De bladeren van deze boom hebben de vorm van een waaier; hierdoor krijgt de palmboom een zeer exotische uitstraling. De bladeren hebben een frisse groene kleur en zorgen voor een zomerse sfeer bij jou thuis. Ondanks de zomerse uitstraling, kan de boom prima omgaan met de koudere temperaturen. Lees meer en ontdek meer over de Trachycarpus Fortunei. 

 

Snoeien 

Vele planten worden gesnoeid. De dode punten of takken worden verwijderd en vervolgens gaan de planten nog jarenlang mee. De Trachycarpus Fortunei wordt ook gesnoeid. De bladeren gaan na verloop van tijd verdorren. Het verdorren van de bladeren bij deze boom gebeurt over het algemeen in het voorjaar, na de koude wintermaanden. Indien de Trachycarpus Fortunei wordt gesnoeid, bestaat er een kans dat de plant een bloem aanmaakt. Bij het snoeien dien je rekening te houden dat je ongeveer 5 tot 10 centimeter van de stam af aan het snoeien bent. Indien je op de stam snoeit, dan beschadig je de boom, waardoor zijn levensduur wordt beperkt. 

 

Verkleuren bladeren 

Als de bomen niet op het gewenste moment wordt voorzien van genoeg water, dan kan er verkleuring van het blad optreden. Het kan ook zijn dat je de boom wel hebt voorzien van genoeg water; dan is er iets anders aan de hand. De boom heeft in dit geval waarschijnlijk een tekort aan bemesting in combinatie met een tekort aan sporenelementen. Daarnaast kan het ook aan de ondergrond liggen. Als de grond niet de juiste pH-waarde heeft, dan kan het schadelijk zijn voor de planten. De reden van verkleuring hoeft dus niet duidelijk zichtbaar te zijn, maar er zijn verschillende oorzaken mogelijk.  

 

Koop de palmboom 

Jij wilt toch ook de exotische sfeer naar jouw achtertuin brengen? Een makkelijke en goedkope optie is het aanschaffen van de Trachycarpus Fortunei. Je hoeft geen verre reizen te maken om te kunnen genieten van deze plant. De plant is namelijk verkrijgbaar bij verschillende webshops in Nederland. Bekijk de verschillende assortimenten online en kom jouw Trachycarpus Fortunei kopen bij My Palmshop.

https://www.mypalmshop.nl/