Ozo leuke kleding
Image default
Winkelen

Het beste kraamcadeau voor pasgeboren baby's

Tegenwoordig wordt er steeds meer waarde gehecht aan kraamcadeaus, die gegeven worden aan pasgeboren baby’s. Dit is niet gek; het is een leuk cadeau om te geven en ook voor de ouders en de baby heeft het voordelen. In deze blog laten we je zien welke voordelen je kraamcadeaus heeft en geven we je tips waar je op moet letten als je een kraamcadeau kiest voor het pasgeboren kindje. En vergeet niet: op vrouwenfaqs.nl/beste-kraamcadeau vind je altijd het beste kraamcadeau!

Waarom kraamcadeau’s zo fijn zijn

Kraamcadeaus zijn niet alleen leuk om te geven, maar vooral ook handig. Er komen namelijk veel benodigdheden kijken bij het hebben van een pasgeboren kind en soms hebben ouders dit niet allemaal in huis. Hieronder zetten we de 5 voornaamste voordelen van kraamcadeaus voor zowel de ouders als de baby op een rij:

Voor ouders

 • Kraamcadeaus maken het leven van ouders makkelijker, door bijvoorbeeld het verzorgen van het kind te vergemakkelijken.
 • Kraamcadeaus helpen ouders om hun eigen financiële verantwoordelijkheid te verlichten, omdat vrijwel alle kraamcadeaus onder de ‘om niet’ zijn gedoneerd.
 • Kraamcadeaus laten ouders zien dat anderen de komst van hun kindje hebben gezien en gevierd hebben.
 • Kraamcadeaus kunnen de nieuwe ouders ook helpen om waardevolle herinneringen aan hun pasgeborene te maken, die later nog steeds worden bewaard.
 • Kraamcadeaus geven ouders een stukje zekerheid, omdat er voorzieningen aanworden geboden die ze anders zouden moeten kopen.

Voor de baby

 • Kraamcadeaus bieden comfort en veiligheid voor de baby, omdat er kleding en verzorgingsartikelen beschikbaar zijn die speciaal voor de baby zijn ontworpen.
 • Kraamcadeaus helpen ook om de moeite te verlichten die geassocieerd is met het verzorgen van een pasgeborene, omdat ze vaak van kwaliteit zijn.
 • Kraamcadeaus zorgen ervoor dat de baby nieuwe ervaringen kan opdoen, zoals het ontdekken van knisperende stoffen en nieuwe geuren.
 • Kraamcadeaus maken het mogelijk dat ouders nieuwe spelletjes kunnen uitproberen met hun baby, zoals speelgoed of boeken.
 • Kraamcadeaus kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de baby’s, zoals het zicht en de motoriek.

Tips voor het kiezen van het beste kraamcadeau

Als je een kraamcadeau koopt, wil je natuurlijk dat je het juiste cadeau kiest. Daarom adviseren we je de volgende zaken in acht te nemen:

 • Houd rekening met de leeftijd van de baby. In een babykamer worden vaak verschillende soorten spullen gebruikt. Speelgoed en accessoires zijn meestal bestemd voor baby’s vanaf 6 maanden, zodat het kind genoeg tijd heeft om ermee te spelen.
 • Kies kleding die geschikt is voor het seizoen. Kleding die te warm is geeft in de zomer te veel warmte en kan de baby ongemakkelijk maken. In de winter zou je het juiste kledingstuk moeten kiezen dat warm genoeg is en tegelijkertijd comfortabel zit.
 • Kraamcadeaus moeten praktisch zijn. In plaats van alleen maar leuke kledingstukken voor een pasgeboren, kun je ook kiezen voor ouders en babyspullen, zoals een badjas, leggings, voetenwarmers of een reismand.
 • Kies cadeaus die de baby en ouders kunnen gebruiken. Wat heeft een baby nou aan ene mooie beker of bord, als hij/zij alleen nog pap kan drinken uit een fles? Kies er daarom voor om dingen te kiezen die echt van pas komen bij het verzorgen van je pasgeboren.
 • Hou rekening met de persoonlijke voorkeur van de ouders. Ouders kunnen het beste weten wat voor hun kind het meest geschikt is. Kijk dus naar de persoonlijke voorkeur van de ouders, voordat je een kraamcadeau kiest.

Conclusie

Kraamcadeaus zijn een hele leuke manier om een pasgeboren baby te verwelkomen. Nieuwe ouders zien dit cadeau als een blijk van waardering voor hun kleine wondertje en het helpt hen ook om hun taak.